Dalić: Sretan sam i ponosan sam na hrvatsku reprezentaciju i narod koji ju je bodrio

Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatska reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom protiv Rusije 1:0. Evo kako je utakmicu prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.

“Ja bih prvo čestitao igračima na sjajnoj utakmici i plasmanu u Katar. Ne samo ovima koji su igrali danas, nego svima koji su bili s nama od prve utakmice kvalifikacija. Zahvalio bih se stručnom stožeru koji je bio od velike pomoći. Zahvalio bih se HNS-u na podršci i povjerenju. Bivšem predsjedniku Davoru Šukeru i sadašnjem predsjedniku. Njihova podrška mi je bila važna. I od srca se zahvaljujem svim hrvatskim navijačima u Hrvatskoj i dijaspori, pogotovo onima koji su bili po Osijeku u kiši, u Kopenhagenu kad je bila korona, danas ovdje. Vi ste naša snaga, ponos i energija, a pogotovo moja. Hvala vam od srca”, započeo je pa prokomentirao svoje suze nakon utakmice:

“Laknulo mi je. Velika borba je bila. Sretan sam i ponosan sam na hrvatsku reprezentaciju i narod koji ju je tako prihvatio i bodrio. Zbog toga možda i te suze, nisam čovjek koji puno plače, ali ovo mi je bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu.”

Osvrnuo se i na protekli Euro
“Euro nije bio razočaranje. ispunili smo svoj cilj i prošli grupu, izgubili smo u sjajnoj utakmici od Španjolaca nakon produžetaka. Presložili smo neke stvari nakon toga, ja sam osobno presložio jer nisam bio na nivou. Kad nije dobro, onda je izbornik kriv, a kad je sve lijepo onda su igrači zaslužni. Oni su ti koji su preokrenuli sve. Ni u jednom trenutku nisu posustali, naša vjera je ogromna i oni su to pokazali na tereni. Sve je njihova zasluga, oni su se preokrenuli”, rekao je pa progovorio i o sve većem broju mladih igrača u reprezentaciji:


“Mislim da je veliki dobitak za Hrvatsku da imamo širok izbor igrača te ne smijemo i ne moramo strahovati za budućnost. Imamo generaciju koja će nas nositi idućih 7-8 godina, ali ne bi toga ničeg bilo bez ovih starijih senatora. Imamo godinu dana mira do Katara da se spremimo i budemo još bolji, a tako moj stožer i ja i vidimo ovu situaciju. Možemo biti samo bolji.”

“Ovo nema cijenu”
“Svaka utakmica koju vodim kao izbornik je svetinja. Ovo mi je ponos i čast i neizmjerno mi znači te za mene nema cijene. Moj ostanak u reprezentaciji nakon SP-a je dokaz tome. Ovo što se danas dogodilo nema cijenu, nitko nam to ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti Hrvatske, izgubili smo samo sedam bodova, kao i za Euro 2020. Slaven Bilić je 2008. također izgubio samo sedam bodova. Mislim da smo na pravom putu, teško je očekivati da ćemo ponavljati sve ono nakon SP-a u Rusija, ali evo, posložili smo se”, zaključio je.

Komentari