Dajak: Brojke rastu, trenutno je veći broj mlađih osoba na respiratoru

Ilustracija Foto: Cropix

Slavica Dajak, pomoćna ravnateljica KBC Split, u Novom danu je govorila o epidemiološkoj situaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Brojke su lagano u porastu. Prije desetak dana broj hospitaliziranih je bio 55%, a sad je 69%. To nije drastični porast, nije nešto dramatično, ali se osjeća da brojke rastu. Najniža brojka je bila prije 10 dana kada su 54 osobe bile hospitalizirane i onda to raste postupno”, kazala je Dajak.

Dodala je da se broj pacijenata na respiratoru nije značajno promijenio i da je obično oko 10 osoba na respiratoru.

“Trenutno je veći broj mlađih osoba bez značajnijih komorbiditeta na respiratoru. To su relativno mlade osobe, ’60. i ’70. godište, što nismo primjećivali u drugom valu.”



Dajak je istaknula da za sada u KBC Splitu imaju dovoljno bolničkih kapaciteta. Iako je veći dio zdravstvenih djelatnika u KBC Splitu cijepljeno, Dajak navodi da zbog opće populacije da sada ne bi trebalo popuštati epidemiološke mjere.

“O popuštanju sigurno ne bi smjeli govoriti, onog što nam je izdano moramo se strogo pridržavati. Nikakvo popuštanje sada dok je tu britanski soj, kao što znamo širi se lakše”, kazala je Dajak, prenosi N1

Komentari