Dadasović: Jesmo li svi jednaki pred zakonom i misle li pojedinci da mogu gaziti presude donesene u ime Republike Hrvatske?

Bivši pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove u gradu Glini Bojan Dadasović, traži odgovor od ministra uprave Ivana Malenice na pitanje pravomoćne i izvršne presude ne vrijede za neke, a za neke da. Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti.

“Poštovani ministre doktore znanosti Malenica,

Ponovno Vam se obraćam po pitanju izvršenja pravomoćnih i izvršnih sudskih presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske i ponovno sa istim pitanjem: JESMO LI SVI JEDNAKI PRED ZAKONOM I DA LI PRAVOMOĆNE I IZVRŠNE PRESUDE VRIJEDE ZA SVE A VLADAVINA PRAVA JE USTAVNA VREDNOTA JEDNAKA ZA SVE? Iako sam se obratio Vama, ministru Bošnjakoviću, premijeru i predsjedniku Republike ja sam siguran da je Vaš odgovor na ova moja postavljena pitanja – DA!

Pa je tako stopiran nadzor nezakonitog imenovanja pročelnice Ureda gradonačelnika Grada Gline Jelene Folnović, legalizirana je nepostojeća sjednica Gradskog vijeća Grada Gline a o svim drugim nezakonitostima gore pobrojanih u danima koji slijede. No, vratimo se na bit.



16. travnja 2020. godine (prije 46 dana) podnio sam zahtjev da sukladno odredbama članka 29. i 30. Zakona o upravnoj inspekciji naložite Gradu Glini raspored na radno mjesto kao i isplatu svih zaostalih plaća te uplata zaostataka mirovinskog i zdravstvenog osiguranja a što je Ministarstvo uprave i učinilo (dopis u prilogu). Nakon dostave izvješća Grada Gline i razgovora sa inspektoricama Brankom Pavičić i Paulom Pospiš u petak 29. svibnja 2020. godine rečeno mi je da će se opet prolongirati i da se neće naložiti postupanje temeljem pravomoćnih i izvršnih presuda! Zašto? Zašto pravomoćne i izvršne presude ne vrijede za neke a za neke da? Zašto se ne poštuje kognitivna zakonska odredba članka 29. Zakona o upravnoj inspekciji? Zašto već 3 i pol godine, sudjelujete zajedno sa gradonačelnikom Grada Gline u ovakvom gaženju presuda i načela zakonitosti?

Odakle Vam hrabrosti nakon ljage koja je bačena na Ministarstvo uprave djelovanjem Vaše državne tajnice da i dalje izvodite ovakve nezakonitosti i dajete Veću važnost lokalnom kabadahiji koji je predmet svakodnevnih natpisa i TV emisija nego pravomoćnim i izvršnim sudskim presudama? Da li Vas je sram kada Vidite naslov svoje doktorske disertacije “Izvršenje upravnosudskih presuda u hrvatskom i poredbenom pravu” i pogledate ovaj primjer eklatantnog kršenja načela trodiobe vlasti i neovisnosti sudstva?

Da li Vam je barem neugodno, kao kolegi pravniku, što mi ne možete odgovoriti pametnim i suvislim odgovorom koji bi glasio “Kolega Dadasović, pravomoćne i izvršne presude ne vrijede za tijela državne uprave! Želim Vam svako dobro u Vašoj borbi ali pokušajte me shvatiti da plastična iskaznica ima veću težinu od Vašeg bunta papira sa nekakvim dispozitivima! Ministar dr. sc. Ivan Malenica”.

Evo ja Vas samo molim za ovakav odgovor da se konačno otrijeznim i shvatim u kakvoj zemlji živim….

Bojan Dadasović
Pročelnik bez odjela i kolega sa doktorskog studija”

Bojan Dadasović: Anonimne prijave i tužbe me nisu uplašile već dodatno ohrabrile u pobjedi za istinu i pravdu

Komentari