Dadasović: Evidentno je kako se cijela priča odlugovlači da se pomogne u gaženju pravomoćnih presuda pritom uvažavajući samo argumente Grada Gline

Kandidat za gradonačelnika grada Siska Bojan Dadasović te bivši pročelnik Upravnog odjela za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove u gradu Glini, koji je prije četiri godine bez objašnjenja dobio otkaz na tom radnom mjestu, još uvijek se ne može vratiti, iako je Upravni sud u Zagrebu donio presudu za povratak na posao 2018. godine. 

Dadasović se prije obraćanja predsjedniku Vlade te predsjedniku Republike Hrvatske kao i međunarodnim institucijama obratio medijima zbog primjedbi na rad i neznanje Upravne inspekcije koju trpi, kako navodi, već četiri godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Naime, o mome slučaju su pisali svi mediji i to je predmet klasičnog silovanja nad pravnim sustavom Republike Hrvatske i gaženjem pravomoćnih i izvršnih sudskih presuda od strane gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića.



Nakon što je Upravna inspekcija u svojem stotom dopisu kojim je od Grada Gline tražila očitovanja i izvješće dogodilo se opet – ništa. Naime, Upravna inspekcija je dužna postupati po zakonu i nevoljko je naloženo gradonačelniku Grada Gline da postupa po pravomoćnim i izvršnim sudskim presudama.

No, on to opet ne čini i nakon što sam kontaktirao gđu. Pospišl dobio sam informaciju da će se primjedbe Grada Gline odbaciti. Nakon toga, jer nemam povjerenje u institucije koje mijenjaju svoja mišljenja kako se dogovori na višoj političkoj razini, ponovno sam zvao Upravnu inspekciju i ovog puta mi se konačno javila gospođa Pavičić.

Sada sa posve drugačijim mišljenjem i moli da se Upravnoj inspekciji da dodatno vrijeme za razmatranje slučaja. Dakle, da se priča i dalje odugovlači i da se nađe način da se pomogne u gaženju pravomoćnih presuda pritom uvažavajući samo argumente Grada Gline u jednoj jedinoj dobivenoj presudi od strane tuženika Grada Gline, a stavljajući po stranu desetine drugih dobivenih presuda u moju korist uključujući i onu da mi je nezakonito prestala služba.

Kako je evidentno da se cijela priča odlugovlači i dalje ovaj put tražim da:

1. Upravna inspekcija naloži postupanje gradonačelniku Grada Gline temeljem pravomoćne i izvršne presude, Poslovni broj: UsI-289/18 kojom je utvrđeno da mi služba nije prestala zbog razloga iz članka 115. stavak 1. točka f) ZSNLPRS. Dakle, iz posve drugih razloga koji su u moju korist, a koje Upravna inspekcija uporno ignorira

2. da Upravna inspekcija odbije sve primjedbe Grada Gline jer se moj otkaz ne temelji na isteku raspolaganja, sukladno članku 109. stavku 1. već članku 115. stavak 1. točka f) ZSNLPRS

3. da mi se na ovaj mail dostavi Zapisnik Upravne inspekcije kojim se gradonačelniku grada Gline naređuje poduzimanje mjera (prvi zapisnik i dopunski)”, napisao je.

Dadasović: Gradonačelnik Gline i dalje provodi svoju samovolju. Je li moguće da je lokalni šerif zaista jači od Zakona, pravosuđa i institucija hrvatske države?

Komentari