Cvrtila o pucnjavi ispred Banskih dvora: Premijer je od lubenica uočio propuste u osiguranju, treba utvrditi koje je korake Božinović poduzeo

Željko Cvrtila Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila kratko je za Otvoreno komentirao pucnjavu na Markovom trgu u kojoj je ozlijeđen policajac. 

“Premijer Andrej Plenković je već od performansa s lubenicama Ivana Vilibora Sinčića primijetio da postoje sigurnosni propusti na Markovom trgu i dao nalog ministru Davoru Božinoviću da napravi plan vezano za sigurnost ispred Banskih dvora. Sada treba utvrditi koje je korake on poduzeo. Osobno nisam vidio da je osiguranje pojačano na Markovom trgu, izgledalo je uobičajeno”, rekao nam je Cvrtila.

Na pitanje hoće li ministar Božinović snositi posljedice, Cvrtila kaže da je malo vjerojatno, budući da se radi o desnoj ruci premijera, te nagađa da će se možda odgovornost svaliti na nekoga u policiji.

Mediji javljaju da je napadač imao Kalašnjikov, a Cvrtila pretpostavlja da je ga je vjerojatno sakrio, te da u jutarnjoj gužvi na Trgu nitko ga nije zapazio.



“Markov trg je otvoren za sve ljude, nema velike kontrole. Može mu se pristupiti s automobilom i pješice. Drugačije treba organizirati osiguranje, potrebno je napraviti određene kontrolne točke s detektorima metala kroz koje bi ljudi prolazili i na kojima bi se kontroliralo da nemaju kod sebe oružje.”, rekao je Cvrtila za Otvoreno i dodao da je još premalo informacija za konkretnije planove.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA Počinio je samoubojstvo

Komentari