Crveni nosovi na potresima pogođenom području: Došli smo donijeti malo radosti i veselja, distrakciju od nemilih događaja

Crveni nosovi, udruga klaunova doktora čija je misija donositi smijeh i radost ljudima u kriznim situacijama, u utorak su stigli u Petrinju gdje će svojim nastupima pokušati pomoći stanovnicima pogođenima potresom.

Kombi s klaunovima doktorima na kojima stoji slogan „Jer smijeh pomaže” u utorak u jutarnjim satima stigao je u vojarnu u Petrinju gdje će udruga krenuti s aktivnostima koje će obuhvatiti cijelu Sisačko-moslavačku županiju.

Klaunovi doktori su na isti način djelovali u poplavama pogođenim područjima 2015. godine te su stalni gosti bolnica u kojima vesele pacijente svih dobi.

„Mi smo onaj drugi, treći val pomoći koji treba stići na ovo područje, u okviru psihosocijalne pomoći stanovnicima”, rekao je za Hinu Zoran Vukić, osnivač Crvenih nosova i jedan od klaunova doktora.



„Došli smo donijeti malo zabave, šale, radosti i veselja, nekakve distrakcije ljudima od nemilih događaja”, kazao je.

Klaunovi će obići ljude iz staračkih domova koji su nakon potresa smješteni u vojarni, kao i četristotinjak ljudi koji tamo imaju privremen dom.

Komentari