Crveni nosovi i u pandemiji donose nove programe i poručuju: S klaunom nisi sam!

Klaunovidoktori, svjesni, kako su poručili u priopćenju, posebnih uvjeta, svoja nova dva programa prilagodili su bolesnoj djeci, starijima i nemoćnima u dobu epidemije.

“Piši mi” je novi program što su ga Crveni nosovi namijenili za starije i nemoćne, smještene u Domu za starije i nemoćne osobe “Klaićeva” i “Medveščak”. Riječ je o akciji u kojoj su klaunovidoktori odnijeli sandučić u domove i zamolili da im pišu pisma svakog drugog četvrtka, a na koja će im oni, također svakog drugog četvrtka, odgovarati pismima.

Ovaj program započeo je 19. studenog i prilagođen je uvjetima posjeta uzrokovanima pandemijom, a istodobno i potrebama korisnika Crvenih nosova.



Drugi program Crveni nosovi posvetili su štićenicima dječjih domova i domove za starije i nemoćne. Riječ je o online sadržajima, odnosno programima “s klaunom nisi sam”, pod nazivom “Vidimo se” koji će se također redovito održavati.

‘Naša misija se nastavlja’

Crveni nosovi navode da su 20. studenog već organizirali jednu online projekciju uživo i to tako da se njihov videoprijenos projicirao na zid u dnevnom boravku u SOS selu Lekenik na Međunarodni dan djeteta.

“Ovaj program je također osmišljen zbog potreba naših korisnika. Naša misija se nastavlja, pronašli smo put kojim ćemo crvenim nosom širiti radost i prilagodili smo se okolnostima nastalim uslijed pandemije”, poručili su.

“Naši programi su posve besplatni za sve korisnike, baš kao i naš redovni online program s klaunom nisi sam ‘Rezerviraj klauna’ koji je namijenjen djeci u bolnici, ali i onoj djeci koja su kod kuće u samoizolaciji ili su kod kuće bolesni te ne idu u školu i vrtić. Sve o programu i kako uz pomoć tri klika do klaunskog trika na www.crveninosovi.hr“, stoji dalje u priopćenju.

Za redovni program “Karavana orkestra” klaunovidoktori napominju da je ovih dana također online: u ponedjeljak 23.studenog održava se u Centru za odgoj i obrazovanje Križevci, 25. studenoga u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka. Predstave se uživo prikazuju u 10.00 sati za manji uzrast, a u 11.00 sati za veliki uzrast.

Komentari