Crveni križ odgovorio na prozivke da pomoć nije došla do svih: Javite nam konkretnu adresu i mi ćemo otići

Ilustracija Crveni Križ/Marin Tironi/PIXSELL

Na račun koji je jučer otvorila Vlada dosada je uplaćeno 33 milijuna kuna, a ogromne količine donacija stižu iz cijele zemlje, ali i inozemstva. Sinoć je tako u Zagreb sletio zrakoplov kojim je Grčka poslala 19 tona humanitarne pomoći.

Brojni volonteri trude se razvrstati donacije kako bi one bile u rukama onih kojima je najpotrebnije. Iz Crvenog križa poručuju kako je do sada prikupljeno oko 26 milijuna kuna donacija.

“Pristiže puno toga. Ničega ne nedostaje. Ovo je situacija koja će potrajati. Nešto više od 25 milijuna kuna je prikupljeno, u sklopu apela koji smo raspisali putem telefona 060 9011. Svi koji žele pomoći, mogu to napraviti na taj način”, rekla je Katarina Zorić za RTL Vijesti.

O prozivkamna na račun HCK-a koje glase da do svih nije došla pomoć, Zorić kaže:



“Svaka krizna situacija je i vrijeme kada se šire dezinformacije. HCK sa svim timovima, ali i ostale službe, svi pružaju pomoć. Dijelimo pomoć. Ako postoji neka osoba ili kuća, umjesto da se bavimo tipkanjem po društvenim mrežama, ljudi, nazovite 0800 11 88 i javite, dajte konkretnu adresu i mi ćemo otići”, poručila je i dodala da je do sada podijeljeno više od 40 tona hrane, 8.000 toplih obroka, ne znam koliko tona odjeće i posteljine.

“Tu smo cijelo vrijeme, svi radimo, zaista nam je cilj da nitko ne bude gladan, žedan… i da nikome nije hladno”, rekla je Katarina Zorić za RTL Vijesti.

Komentari