Crveni križ objavio koliko je točno prikupio donacija: Podijelili su više od 129 tona hrane, više od 21 tisuću toplih obroka….

Ilustracija Crveni Križ/Marin Tironi/PIXSELL

Na potresom pogođenom području u posljednja tri dana (30.12.2020. – 1.1.2021.) Hrvatski Crveni križ podijelio je više od 129 tona hrane, više od 150 tisuća litara vode, više od 21 tisuću toplih obroka, 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata, 700 paketa dječje hrane i opreme uz svu ostalu humanitarnu pomoć.

Važno je istaknuti kako je osobama s područja pogođenih potresom izuzetno važna i psihosocijalna podrška koju je, u posljednja tri dana, Crveni križ osigurao za 1600 osoba te organizirao 33 aktivnosti na otvorenom.

Iz Crvenog križa javili su i kako su otvorene dvije dodatne lokacije u Petrinji na kojima su smješteni stanovnici potresom pogođenih područja gdje im je na raspolaganju Usluga službe traženja nestalih, ali i psihološka pomoć:

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Trg matice hrvatske


Područna škola Češko Selo.

Uz postojeće lokacije na kojima se dijeli humanitarna pomoć u Petrinji je otvorena dodatna kod Lidla, Sisačka ulica 1a. Nastavlja se podjela na svim postojećim lokacijama te po stradalim selima Sisačko-moslavačke i dijela Zagrebačke županije.

Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam, paviljon broj 6. Na istom mjestu svi koji pripremaju tople obroke za stanovnike pogođenih područja mogu preuzeti namirnice.

Donacije

Na dan 01.01.2021. na ime Apela uplaćeno je ukupno 36.392.944 kuna donacija fizičkih i pravnih osoba za stradale u potresu, a sredstva se još uvijek prikupljaju. Na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno je 69169 poziva, što iznosi 432.306,25 kuna ( uključujući PDV i naknadu teleoperatera).

Poznate, ali još uvijek aktualne informacije

Humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno se odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Popljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije, javljaju iz Crvenog križa.

Petrinja

  • Teniski  klub Petrinja – podjela humanitarne pomoći, polazna lokacija za podjelu paketa po selima i mjestima gdje je potrebno
  • Centar grada – podjela humanitarne pomoći i podjela toplih obroka
  • Rukometno igralište – podjela toplih obroka
  • Lidla, Sisačka ulica 1a*** (nova lokacija, humanitarna pomoć)
  • Osnovna škola Dragutina Tadijanovića*** (nova lokacija, smještaj, psihosocijalna pomoć i  Usluge službe  traženja nestalih)
  • Područna škola Češko Selo (nova lokacija, smještaj, psihosocijalna pomoć i Usluge službe traženja nestalih)

Glina

Drveni centar – podjela humanitarne pomoći i toplih obroka

Sisak

Prostorije svih škola – podjela humanitarne pomoći i toplih obroka

Na kraju su iz Crvenog križa objavili i upute kako pomoći pogođenima potresom.

Komentari