Croatia Airlines uvodi letove iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik i član udruge Star Alliance, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, koji počinje 29. ožujka, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

Od danas, 11. veljače su povratne zrakoplovne karte za letove između hrvatske prijestolnice i glavnog grada Bugarske dostupne po promotivnim cijenama već od 139 eura, piše u priopćenju.

Od 3. svibnja uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400, a putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata već od 119 eura. 



Kupnja karata po promotivnim cijenama putem internetskih stranica

Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica www.croatiaairlines.hr/m.croatiaairlines.hr ili mobilne aplikacije Croatia Airlinesa, a u cijenu su uključene aerodromske pristojbe i naknada za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

U odnosu na prošlogodišnju turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova, i to 12 vlastitih i dva unajmljena zrakoplova CRJ 1000, Croatia Airlines u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više.

Na temelju dugoročnog najma – dry lease, u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Kratkoročni najam zrakoplova Air Nostrum

Osim toga, kako piše u priopćenju, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam – wet lease, jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika Air Nostrum.

Tako će kompanija ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova – dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000. 

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno će letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država, čime nacionalni avioprijevoznik nastavlja pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, kao i pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.

Komentari