Croatia Airlines i dalje obavlja sve planirane letove u europska odredišta 

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Prateći aktualnu situaciju s korona virusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta, izvjestili su iz te tvrtke.

U kompaniji se od 23. siječnja ove godine neprekidno prate i uvažavaju preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa. 

Kako se navodi u priopćenju Croatia Airlinesa, ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima te tvrtke aktivno prati razvoj situacije te kontinuirano planira i poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini.

O svim aktualnim informacijama i novim saznanjima u vezi s korona virusom u Hrvatskoj i inozemstvu, kompanija kontinuirano obavještava svoje zaposlenike, savjetujući potrebne mjere i oblike ponašanja.



Zaposlenicima Croatia Airlinesa podijeljena dodatna zaštitna oprema

“Do danas je zaposlenicima tvrtke izdano šest internih priopćenja i naputaka, a u početku veljače je svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu dolaze u izravan kontakt s putnicima podijeljena dodatna zaštitna oprema – kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju Pliva Sept Blue i higijenske maramice, kao i dodatna količina dezinfekcijskih sredstava – Body Fluid Spill Kit, koja su standardni dio opreme zrakoplova”, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba korona virusom. Osim toga, za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova. 

Croatia Airlines će o svim eventualnim novim momentima redovno informirati internu i eksternu javnost, brinući za sigurnost svojih zaposlenih i putnika, naglašeno je u priopćenju Croatia Airlinesa. 

Komentari