Ćorić: Ukoliko dođe do daljnje eskalacije cijena, država će reagirati dodatno sa svoje strane

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Od ponoći je gorivo jeftinije. Naime, na snagu je stupila Vladina uredba kojom se na mjesec dana ograničava cijena benzina na 11 kuna i 10 lipa, a dizela na 11 kuna. Odluku je, sudjelujući u ekološkoj akciji, još jednom komentirao ministar Tomislav Ćorić.

“To ograničenje je imalo prije svega za cilj polučiti stabilizaciju cijena nafte i naftnih derivata, zapravo motornih benzina i dizelskog goriva u RH. Sljedećih mjesec dana naši građani, odnosno naše gospodarstvo uživat će cijene od 11,10 odnosno 11 kuna. Ukoliko dođe do daljnje eskalacije cijena, država će reagirati dodatno sa svoje strane”, rekao je.

INA je u petak priopćila da će svoja premium class goriva prodavati samo do isteka zaliha. Kao razlog naveli su da su prisiljeni prilagoditi svoje poslovanje kako bi ublažili utjecaj vladine odredbe na tržište.

O energetskoj krizi Branko Nađvinski u središnjem Dnevniku HTV-a razgovarao je s Marijanom Krpanom, predsjednikom Uprave Agencije za ugljikovodike. Krpan je rekao da je nakon korone došlo do globalnog ekonomskog oporavka. Potražnja je velika, no proizvodnja ne prati taj trend.



 

Komentari