Ćorić: To je očekivano od oporbe. Nisam zabrinut zbog zahtjeva stranke Fokus

Screenshot

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak da je zahtjev stranke Fokus da ga se razriješi s čela tog resora očekivan s obzirom da ulazimo u političku jesen te da nije zabrinut zbog toga.

Stranka Fokus ponudila je u četvrtak premijeru rok od 24 sata da zbog upletenosti u cijeli niz afera, uključujući i aferu Janaf, razriješi dužnosti ministra gospodarstva Tomislava Ćorića ili će u suprotnom to napraviti saborskim putem zajedno s ostalim oporbenim strankama.

“To je očekivano s jedne strane s obzirom da ulazimo u političku jesen, a s druge strane, što očekivati. Oporba je izgubila izbore, neki od njih imali su veoma velike ambicije prije četiri, pet mjeseci, a sad su došli u situaciju da te ambicije i frustracije mogu iskaljivati na ovaj način”, komentirao je Ćorić novinarima nakon sjednice Vlade zahtjev Fokusa.

Rekao je da je to, sjedne strane, nešto na što on ne može utjecati, a s druge strane, “nažalost tu nema sadržaja”.



Tvrdi i da nije zabrinut oko takvog zahtjeva jer je tu već četiri godine i funkcionira po principu da sve što radi – radi tako da “funkcionira što je moguće bolje i kako bi Hrvatska od toga imala što više koristi”.

Ne brine ga, kaže, niti mogućnost da bi mogao ostati bez ministarske fotelje ako zahtjev za opozivom i ne prođe, što se mnogim ministrima prije njega i dogodilo. “Ne brine me jer funkcioniram kako sam vam rekao”, dodao je Ćorić.

Rekao je i da ne osjeća odgovornost što je nekoliko puta ručao s bivšim čelnikom Janafa Draganom Kovačevićem, pritvorenim pod sumnjom za trgovinu utjecajem i primanje mita.

“Ne osjećam jer u tom trenutku nisam imao pojma da ćemo biti u situaciji od prije nekoliko tjedana”, kaže ministar gospodarstva.

Poručio je da je pred nama ekonomski veoma neizvjesna i izazovna jesen i to će biti fokus njegova rada u idućim danima. Onog trenutka kada oporbena i ukoliko oporbena inicijativa dođe, naravno da se na to treba očitovati, naglašava.

“Ja dotad funkcioniram onako kako sam i dosad. U bilo kojem trenutku onaj koji vodi ekipu Vlade, a to je premijer Plenković ima mogućnost promišljati o tome da li netko od tih igrača treba ili ne treba raditi dalje. Moj mandat mom predsjedniku Vlade je svaki dan na stolu već četiri godine”, istaknuo je Ćorić.

Komentari