ĆORIĆ OPTIMISTIČAN: Gospodarski rast u ovoj godini sigurno će biti veći od pet posto

screenshot

U Vladi očekuju da će se ostvariti projekcije gospodarskog rasta većeg od pet posto u ovoj godini. Tome će pridonijeti i dobri rezultati turističke sezone u srpnju i dosadašnjem dijelu kolovoza, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja. 

“S obzirom na turističku sezonu i rezultate iz srpnja i prvog dijela kolovoza, svakako želim istaknuti da očekujemo da će 2021. godina ispuniti očekivanja Vlade po pitanju gospodarskog rasta, koji će definitivno biti veći od pet posto, točnije BDP će biti 5,2 posto, a sve u skladu s projekcijama Ministarstva financija i Vlade”, istaknuo je ministar novinarima nakon sjednice Vlade.

Taj bi rast, prema njegovom mišljenju mogao biti i veći, ako se turistička sezona u sljedećim tjednima nastavi odvijati približno trenutnom tempu.

“Po tom pitanju ja sam apsolutno optimist”, rekao je ministar.



Podsjetimo, prošle godine je zbog koronakrize pad BDP-a iznosio osam posto.

Internim preraspodjelama namaknuta sredstva za kontejnerski poduzetnički centar

Ćorić je rekao kako je Vlada u srijedu na račun grada Petrinje uplatila 30 milijuna kuna za dovršetak kontejnerskog poduzetničkog centra. Izgradnja tog centra počela je početkom godine.

Internim preraspodjelama pri čemu je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike izdvojila su po 10 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a i Ministarstvo obrane po pet milijuna kuna.

Na upit o tome hoće li i dalje biti covid potpore za očuvanje radnih mjesta, Ćorić je rekao da to ovisi prije svega o epidemiološkoj situaciji koju će tada pratiti i epidemiološke mjere, a tada bi se reagiralo i s ekonomskim mjerama.

Novinari su se osvrnuli i na slučaj ministra financija Zdravka Marića, koji je na ljetovanju boravio na jahti svog prijatelja, upitavši Ćorića bi li i on na poziv nekog prijatelja pristao boraviti na jahti, na što je ministar odgovorio potvrdno.

S obzirom da je suvlasnik pasare s kabinom koja se nalazi u Pločama, Ćorić je istaknuo kako su mu ljetovanja orijentirana u tom pravcu.

Komentari