Ćorić odgovorio na Milanovićeve prozivke: Ja nikada nisam želio, niti pristao ući u SDP

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U srijedu je održan uži kabinet Vlade uoči sutrašnje redovne sjednice Vlade, a nakon njega izjavu je novinarima dao ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, a očekuje se i izjave ministara i potpredsjednika Vlade – financija Zdravka Marića i hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministra zdravstva Vilija Beroša.

”Moja jedina i najčvršća veza sa SDP-om je čišćenje nereda koji je ostao iza Vlade Zorana Milanovića u mojim resorima posljednjih četiri do pet godina”, kazao je Ćorić u izjavama novinarima nakon užeg kabineta odgovarajući na prozivku od strane Milanovića da je Ćorićev životopis bio na njegovu stolu i da se nudio SDP-u preko Davora Bernardića, ali kako on nije bio za dotepence, Ćorić je završio u HDZ-u.

”Moguće je da je moj životopis bio na njegovu stolu, međutim, ja to nikada nisam želio, niti pristao ući u SDP”, kazao je Ćorić, a što se tiče moguće Bernardićeve uloge u tom spletu kazao je da ga ”zna od 1997. godine – ljetovanje u Graz njegovo, jako davno”. No, o dolasku u SDP nikad nisu razgovarali, tvrdi.

Milanović ga je nazvao i ”mađarskim potrčkom”, no Ćorić je kazao da se ne želi upuštati u daljnje polemike s Milanovićem.



Osvrnuo se na probleme koji muče gospodarstvo i redizajnirane mjere koje je jučer predstavila Vlada, ali i zahtjeve poduzetnika te istaknuo: ”Držimo da će ove mjere biti dostatne do kraja godine, a smatram da smanjenje PDV-a u ovom trenutku nije opravdano”.

Komentari