Članovi Stožera su se cijepili protiv korone

Cijepljenje, Capak/Sandra Simunovic/PIXSELL

Četvero članova Nacionalnog stožera Civilne zaštite, uključujući ravnatelja Stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića u utorak su se javno cijepili protiv koronavirusa, a ministar zdravstva Vili Beroš zbog stečenog imuniteta nije primio cjepivo. 

Na kraju konferencije za novinare Nacionalnog stožera, cjepivo protiv koronavirusa, uz Božinovića, primili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković te ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

“Članovi stožera su obećali da će se cijepiti”, kazao je Beroš uoči javnog cijepljenja članova stožera. Beroš je objasnio da sada neće primiti cjepivo, jer ima prirodno stečeni imunitet.

“Apsolutno podržavam cijepljenje, cijepit ću se u onom trenutku kada spadne moj prirodno stečeni imunitet. U ovom trenutku imam stečeni imunitet zbog kontakta s virusom, a u ovom trenutku, kada nema dovoljno cjepiva, tražiti dodatni imunitet, mislim da nije etično”, kazao je Beroš najavivši da će se vjerojatno cijepiti u naredna tri mjeseca.Beroš je izrazio uvjerenje da će cjepivo promijeniti tijek globalne pandemije koronavirusa na bolje.

“Čekaju nas još izazovna vremena, međutim uz cijepljenje, poštivanje mjera je dobar put ka izlasku iz ove velike krize”, poručio je Beroš.

Komentari