Članovi Plenkovićeva izbornog stožera nakon sastanka: Kampanja neće biti prljava

N1

Davor Božinović, Tomo Medved i Branko Bačić dali su izjave za medije nakon sastanka stožera Andreja Plenkovića povodom unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

“Održan je prvi sastanak operativnog stožera za kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a. Kandidat za zamjenika je Tomo Medved, za potpredsjednike Oleg Butković, Ivan Anušić i Branko Bačić te naša draga kolegica Zdravka Bušić. To je tim koji je dokazan u svakom smislu – stručno, profesionalno, politički – on jamči kontinuitet uspjeha HDZ-a pod vodstvom Plenkovića”, rekao je Davor Božinović.

Ne misli da će kampanja biti prljava.

“Svi koji su u kampanji su svjesni da je ovo važan dio političkoga procesa. Ono najvažnije za HDZ slijedi do kraja godine, a to su parlamentarni izbori”, kratko je prokomentirao.



Program će, kaže, predstaviti uskoro. Sada kreću u prikupljanje potpisa, a smatra kako Plenkoviću neće biti problem prikupiti potpise.

“Ono što je poruka HDZ-a, od ’89. do danas, to je da mi postavljamo sve novije standarde kad je u pitanju demokratizacija političkog života i kad govorimo o političkim strankama, to pokazujemo i ovim izborima. I nama je prvi put na ovaj način takmičenje na svim razinama po načelu jedan član jedan glas. HDZ to u ovom trenutku postavlja kao standard i siguran sam da će svi to morati slijediti”, kazao je Božinović.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić kaže kako u timu Andreja Plenkovića nema nervoze, a kampanja, smatra Bačić, neće biti prljava.

“Pozivam sve kandidate da nam interes HDZ-a bude prioritet. Sve što je dobro za Hrvatsku, dobro je i za HDZ, i time ćemo se voditi na ovim izborima”, poručio je i dodao:

“Ako interes stranke stavimo ispred vlastitih interesa, neće patiti rejting stranke, stranka će izaći još jača.”

Ministar branitelja Tomo Medved i kandidat za zamjenika šefa HDZ-a očekuje da će tim Andreja Plenkovića pobjediti na unutarstranačkim izborima, a potom i na parlamentarnim izborima.

“Tim HDZ-a na čelu s Plenkovićem ima jedinstven program nastavka ozbiljne i odgovorne politike, tim koji će dobiti ove izbore, ali i parlamentarne izbore na jesen. Svatko od nas kandidata ima dio svog usmjerenja, zahvaljujem se na povjerenju i uvjeren sam da ćemo kroz dijalog s članovima stranke biti prepoznati kod članova”, kazao je Medved.

Upitan je li ga Plenković odabrao u tim jer je poveznica s desnijim dijelom HDZ-a, rekao je:

“Svatko od nas ovdje kroz svoj životni tijek i postignuća će sigurno imati poziciju u nekim konkretnim segmentima, a ono što je jako bitno u timu Plenkovića jasno se oslikava i to da su Domovinski rat i hrvatski branitelji najsnažniji temelj samostalne Hrvatske i na tom tragu ću imati veliku ulogu.

Oni prepozaju HDZ, posebno oni sa statusom branitelja i njihove obitelji, tako da kroz strukturiranje samog tima šaljemo jasnu poruku da je pozicioniranje HDZ-a tamo gdje je put trasirao Franjo Tuđman. Predsjednik uvijek ima najveću odgovornost, djelovat ćemo kao tim, zastupati programska područja HDZ-a i na tome zajedno raditi.”

“Uvjeren sam da HDZ kao predvodnica demokracije u Hrvatskoj iz ovih unutarsranačkih izbora izaći još snažnija i spremna za parlamentarne izbore. Cilj svima nama je isti, to je program HDZ-a”, naglasio je Medved.

Po čemu je Plenković bolji od Penave, Medved ne daje konkretan odgovor.

“Ne želim tako postavljati teze, ovo su unutarstanački izbori, svaki kanidat je pozvan predstaviti program, a članovi će vrednovati sve što smo kroz životni vijek radili, koliko smo vjerodostojni bili i, ponavljam, uvjeren sam da će članstvo prepoznati one koje žele da ih vode”, govori.

Upitan gdje se svrstao Brkić, odgovorio je: “Svi smo članovi HDZ-a, kolege i suradnici.”

Treba li “vratiti dite materi”, Medved kaže: “Pitajte autora te izjave, mi članovi HDZ-a zajedno radimo, u kontaktu smo, odgovorni smo i nosimo Vladu RH i svakodnevno obnašamo odgovorne poslove i nemamo pravo usmjeriti se samo na izbore”, rekao je Medved za N1.

Komentari