Član zagrebačkog HDZ-a i stožera Vesne Škare Ožbolt: Kandidati HDZ-a i SDP-a već iza sebe vuku ljude koji čekaju posao

screenshot N1

Član zagrebačkog HDZ-a i stožera Vesne Škare Ožbolt, Ante Šimunović komentirao je lokalne izbore i optužbe za plagiranje izbornog programa. 

“Dogodila se jedna nezgodna stvar i zapravo još uvijek ne znamo o čemu se točno radi. Moram istaknuti kako je naš program, program za razvoj Zagreba. Radio ga je tim stručnjaka nezavisne kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt. Taj tim stručnjaka koordinirali su mladi znanstvenici Martina Miloloža, Kristina Sušac i Ivan Pucko. Jako nam je žao što je bačena sjena na njihov rad.

Naime, njihov rad se na našoj web stranici nalazi od 6. veljače kada smo predstavili

kandidaturu. Program je u PDF-u, nepromjenjiv, nema nikakvih plagijata. Provlačili smo to čak kroz software koji otkriva plagijate, ispada da nijedna rečenica nije plagirana. Ovdje se radi o dijelu stanice gdje su trebali biti preneseni dijelovi programa u natuknicama”, rekao je Šimunović.

Dodao je i kako je jedino u što su sigurno da nitko iz njihovog tima nije mislio da je u redu kopirati tuđi program. “Mi nismo točno sigurni kako je taj sadržaj dospio na web stranice. U svakom slučaju sigurni smo da ćemo to brzo otkriti i o našim saznanjima obavijestit ćemo i javnost i po potrebi nadležna tijela.”


Prije dvije godine razgovarao sa Škare Ožbolt

Komentirao je u prve ankete vezane za lokalne izbore, a koje Vesni Škare Ožbolt daju dobre šanse. Tvrdi i je moguće da su ankete razlog sve češćih napada na Škare Ožbolt.

“Očito, jer vidim da je u zadnje vrijeme ima puno napada na gospođu Vesnu Škare Ožbolt. I to je nekako koincidiralo s objavom prvog istraživanja gdje se vidi da imamo 6 ozbiljnih kandidata. Tri muška kandidata s desne strane, dva s lijeve, a u sredini jedina ozbiljna kandidatkinja za gradonačelnicu, Vesna Škare Ožbolt. Dosad ona nije smetala nikome jer je ni s desna ni s lijeva nisu smatrali ozbiljnim konkurentom no sada nakon objave ovog istraživanja kreću sve ove stvari no mi se ničega ne bojimo i sve ćemo otvoreno komunicirati s javnošću. Ako pogriješimo koji put ispričat ćemo se i uvjereni smo da će birači to cijeniti”, rekao je.

Šimunović je rekao i kako nije obaviješten da se protiv njega vodi ikakav postupak jer se pridružio stožeru nezavisne kandidatkinje umjesto da podrži HDZ-ovog kandidata.

“Ja sam još prije dvije godine, sredinom 2019. kada sam uvidio da će HDZ izbore 2021. opet dočekati kao HDZ 365 u funkciji politike koja nema veze s HDZ-om, i opet kandidirati alibi kandidata, razgovarao s Vesnom Škare Ožbolt što ona misli o kandidaturi. Tada joj nije padalo na pamet da se kandidira i nije htjela ni čuti. Stvari su se promijenile 2 mjeseca nakon potresa.

Vidio sam se s Vesnom Škare Ožbolt i rekla je kako ju zaustavljaju ljudi i iz središta grada, Čučerja, Markuševca, svih dijelova pogođenim potresom. Nije vjerovala da za te ljude nije učinjeno ništa. Mi i danas, nakon ovog još težeg potresa u okolici Petrinje na Banovini i nakon svega toga imamo osjećaj da je Zagreb u drugom planu. Zato je Vesna Šakre Ožbolt i rekla da će njezin prvi korak biti osnivanje zavoda za obnovu Zagreba od potresa”, rekao je Šimunović i dodao:

Grad mora diktirati tempo obnove

Istaknuo je i kako je problem što grad misli da je obnova problem države. “To i je problem. Fond ima 4 županije u obuhvatu. Grad Zagreb, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka, svaka od tih jedinica samouprave mora diktirati tempo za sebe i svoju županiju. Ali tako i mi moramo u Zagrebu. Ovdje se grad ponaša kao da je to problem države, a da grad ne smije reći ništa, grad mora diktirati tempo obnove.”

Za kandidate HDZ-a i SDP-a rekao je kako već sad iza sebe vuku prijatelje, kumove i rodbinu koja čeka za posao. “HDZ je očito ponudio alibi kandidata i to se u svakodnevnom razgovoru s HDZ-ovcima vidi i oni vide gospođu Vesnu Škare Ožbolt kao ozbiljnu kandidatkinju”, kazao je Šimunović i dodao kako Škare Ožbolt zbog svog iskustva i dosadašnjeg rada dobila i glasove s lijevog i glasove s desnog centra-

“U Gradu Zagrebu je definitivno došlo vrijeme za gradonačelnicu, za gradonačelnicu sa stavom koja će zastupati interese građana”, ističe.

‘Bandićeva slika na plakatima je krajnje neprimjerena’

Kratko se Šimunović osvrnuo i na sprovod Milana Bandića, rekao je kako je nezgodno povezivati DORH i sprovode. “Čovjek je pokojni i o njemu kao čovjeku sve najbolje, a o politici je svatko imao priliku reći što je imao”, Na pitanje što misli o tome da Bandićeva stranka na lokalnim izborima na plakatima i dalje koristi njegovu fotografiju, rekao je:

“Mislim da je to krajnje neprimjerno, ali njihova stvar. Stvarno krajnje neprimjereno, mislim da pokojnike treba pustiti da počivaju u miru.”

Naposljetku je govorio i o ishodima izbora. Svakako očekuje drugi krug, te da stožer Vesne Škare Ožbolt očekuje prvo mjesto. Dodaje i kako im je svejedno s kime će biti u drugom krugu, ali da predviđaju da će to biti ili Tomislav Tomašević ili Joško Klisović.

“U Skupštini možemo zamisliti suradnju sa svima, apsolutno svima. I to je i prednost gradonačelnice, ona je žena koja može okupiti ljude, ono najbolje što Grad Zagreb ima i mislim da tu u budućnosti ima mjesta za sve protukandidate. Ako hoće pridonijeti Gradu svatko od njih će imati priliku u dijelu u kojem je dobar pridonijeti Gradu”, zaključio je za N1.

Komentari