Ćiro Blažević: “Mamić? Napravio je više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je”

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Legendarni hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević bori se s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali se vratila.

“Kada vam kažu da imate rak s metastazama, pomisliš da si gotov. Ali ku*ac, ja se ne dam. Borit ću se do kraja protiv ove najopakije bolesti. Metastaze su mi se pojavile na kostima, netko drugi bi digao ruke, ali ja se borim do kraja, do pobjede”, rekao je 86-godišnji Ćiro za srpski Telegraf.

“Nemam neostvarenih želja. Molio bih sve da ne žale za mnom jer sam pred odlaskom. Uvijek sam imao lijep život i od neprijatelja sam napravio makar poluprijatelja, a kasnije i prijatelja. Ponosan sam na sebe. Nikada se nisam prepirao i svađao”, dodao je Ćiro.

Ćiro tvrdi kako je imao i ponudu da preuzme Crvenu zvezdu, a nije zaboravio spomenuti ni kuma Zdravka Mamića.


“Imao sam poziv Ivana Stambolića da preuzmem Zvezdu, neću otkriti koje godine. Sve je bilo dogovoreno, ali su Džajić i Cvetković blokirali uz riječi: ‘Gdje će nam Hrvat biti trener?’. Nije mi žao jer sam dinamovac i najdraža mi je titula ona iz 1982. godine kada sam bio ispred Zvezde. Mamić? Napravio je više dobrog nego lošeg. Žao mi ga je. Svađali smo se i voljeli, ali smo u dobrim odnosima i ne mogu reći nešto loše protiv njega”

 

Komentari