Cijene ulaznica na Plitvicama u sezoni idu na 300 kuna, iz NP-a poručuju: ‘Dođite na proljeće’

Plitvice

Ulaznica u Nacionalni park Plitvička jezera za odraslu osobu u špici sezone 2018. godine iznosila je 180 kuna. Prošle godine cijena te karte skočila je na 250, a ovo ljeto ulaznice idu i na 300 kuna. Ulaznica za djecu od 7 do 18 godina u najfrekventnijim mjesecima iznosi 120 kuna.

Četveročlana obitelj koja poželi ovo ljeto otići na izlet na Plitvice platit će 840 kuna.Ove cijene odnose se na razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna. No one su ipak nešto manje ako se park posjeti u popodnevnim satima. Za odrasle iznose 200 kuna, a za djecu 70.

Predsezona i posezona jeftinija

U parku objašnjavaju kako im je cilj takvim poskupljenjem rasporediti broj posjetitelja tijekom godine. Objašnjavaju da su im cijene u posezoni i predsezoni manje. Na primjer, od početka godine do kraja ožujka cijena karte za odraslu osobu je 80 kuna, a 180 u travnju i svibnju.

“Podsjećamo i da djeca mlađa od sedam godina i osobe s posebnim potrebama s invaliditetom više od 50 posto imaju besplatan upad tijekom cijele godine”, objasnio nam je glasnogovornik Plitvičkih jezera Ognjen Borčić.Kaže da im je 2018. godina bila rekordna po broju posjetitelja, imali su ih 1,8 milijuna. Povećanjem cijena taj broj je nešto pao prošle godine, ali se, objašnjava glasnogovornik, i rasporedio tijekom godine.

“Zbog toga smo i prije nekoliko godina uveli online karte kako bi se ograničio broj posjetitelja po danu”, kaže Borčić.

Na pitanje je li 300 kuna ipak previše za prosječnog hrvatskog turista, odgovara: “Osobno bi i meni to bio problem, ali preporučujem im da dođu u proljeće i zimu kad je najljepše. Ljeti je priroda ionako najranjivija zbog visokih temperatura i niskog vodostaja”, kaže Borčić i dodaje da će takve cijene ostati još neko vrijeme.

Promotivni tjedan

U NP-u ističu kako će sniziti cijene od 10. travnja do 19. travnja. Osim što je to Uskrsni tjedan, tih dana održat će i promotivna akcija “Tjedan odmora vrijedan”, koju organiziraju Ministarstvo turizma i HTZ. Građani će mnoge hrvatske turističke lokacije moći obići u pola cijene. Tako će i cijena ulaznica za odraslu osobu na Plitvicama iznositi 90 kuna.

Komentari