CIJELA HRVATSKA UZ KIARU Darovati joj život – jedina je želja za njezin sedmi rođendan

Dusko Jaramaz/ PIXSELL

Već se danima nižu humanitarne akcije za sedmogodišnju djevojčicu Kiaru iz Šibenika, oboljelu od teškog i rijetkog tumora moždanog debla. Jedina joj je nada eksperimentalno liječenje u Sjedinjenim Državama za koje treba prikupiti golemi iznos.

Na dva kotača sjeli su zbog Kiare motoristi iz cijele Hrvatske. Ali i oni preko granice Lijepe Naše. Čak 350 km putovao je i poseban dar za djevojčicu koja je probudila plemenito srce Hrvatske.

“Draga Kiara, nadam se da će ti se svidjeti zeko. Darujem ti ga od srca i stvarno se nadam da ćeš ozdraviti. Ti to možeš! Doris.”, stoji u njemu.

Protutnjala je Šibenikom humanitarna kolona. U zajedničkoj misiji: omogućiti Kiari put u Ameriku na eksperimentalno liječenje teškog oblika karcinoma. A za liječenje je potrebno skupiti i do 5 milijuna dolara. Za obitelj – nedostižnih!



– Hvala svima što ste došli zbog Kiare iz svih dijelova Hrvatske. Srce mi je puno, hala vam, rekla je Kiarina majka Matea Lambaša Goršić.

Darovati joj život – jedina je želja za njezin sedmi rođendan! Proslavila ga je jučer.

– Neizvjesnost će biti do kraja, jer primaju dvoje do troje djece na pojedinu studiju, tako da će biti teško, ali znamo da ćemo uspjeti, rekao je Kiarin otac Valentino Goršić.

Stali su bajkeri uz mladu četveročlanu obitelj. Gutali su danas knedlu – i oni najtvrđi. Tko ne bi za takvu djevojčicu pustio suzu.

– Tek je na početku života i tko zna za što je sve spremna, što je čeka još kad se izliječi. Zato smo tu, rekao je Siniša Škrnički, organizator humanitarne moto vožnje iz Udruge MMC “Green Knights”.

I nema kutka u Hrvatskoj gdje se ne prikuplja pomoć za Kiaru. Do sada je prikupljena petina potrebnog iznosa, prenosi HRT.hr.

Komentari