Četvrtak većinom oblačan, ponegdje i maglovit, s mjestimičnim oborinama na granici kiše i snijega

“Na istoku unutrašnjosti četvrtak većinom oblačan, ponegdje i maglovit, a uglavnom ujutro još su moguće mjestimične oborine na granici kiše i snijega, većinom u najsjevernijim predjelima, gdje će puhati slab zapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj također tmurno i oblačno, često i uz sumaglicu ili maglu, a na sjeverozapadu ujutro još ponegdje uz oborinu na granici kiše i snijega, u gorju i uz tanji snježni pokrivač. Temperatura zraka od 0 do 5 °C.

Prevladavajuće oblačno uz mjestimične oborine bit će i u gorju, snijeg u višim predjelima. Na sjevernom će Jadranu ponegdje biti sunčanih razdoblja, ali i povremene kiše, no u odnosu na prethodne dane u malim količinama. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, uz zapadnu obalu Istre vjetar vrlo promjenljiva smjera. U Gorskom kotaru i Lici jutarnja temperatura od -2 do 2 °C, a duž obale i na otocima između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 2 do 5 °C u gorju te između 9 i 12 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će i dalje biti vrlo promjenjivo, uz povremenu kišu, ali manje obilnu nego prošlih dana. Mjestimice će i zagrmjeti. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, u sjevernoj Dalmaciji bura i sjeverozapadnjak pa će more biti malo i umjereno valovito. Temperatura zraka malo niža nego u srijedu.



Na krajnjem jugu Hrvatske uz promjenljivu naoblaku kiša, mjestimice i grmljavina, a jugo i jugozapadnjak bit će umjereni i umjereno jaki pa more mjereno valovito. Temperatura zraka od 8 do 13 °C.”

Ni u nastavku tjedna posvuda neće biti suho, no…

“Promjenljivo se vrijeme uz umjereno, ponegdje i jako jugo na Jadranu nastavlja sve do subote. No, ipak će kiše biti i količinski i prostorno sve manje pa u subotu u nekim mjestima može i sasvim izostati, a u nedjelju će zapuhati jaka bura s kojom će se oblaci polako razilaziti i prevladavat će suho vrijeme.

Oblačno i tmurno zadržat će se na kopnu do kraja tjedna. Sunčana će razdoblja biti rijetkost, kao srećom i mjestimična oborina, koje će biti prije svega u gorju. U nedjelju će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije i jak te će se sa sjevera prema večeri početi razvedravati.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari