Čelnik HDZ-a Zagrebačke županije: HSS nam je prihvatljiv partner da posložimo većinu. To nije koalicija

Željko Turk Foto: Marko Dimic/PIXSELL

HDZ i partnerske stranke dogovorile su s HSS-om većinu potrebnu za konstituiranje Skupština Zagrebačke županije.

“Kada govorimo o našim razlozima, želim reći da za građane novi trošak od oko pet milijuna kuna, koliko bi koštali novi izbori za Skupštinu, nije dobrodošao. HDZ kao odgovorna stranka želi to spriječiti. Isto tako svaki novi izbori znače i tri do šest mjeseci zastoja. Konstatirali smo da nam je HSS prihvatljiv partner da posložimo većinu. To nije koalicija, ali ako me pitate je li preduvjet moguće buduće suradnje – da”, rekao je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk, uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice, za N1.

Dodao je da nije razgovarao s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, već sključivo s predsjednicom županijskog HSS-a Martinom Glasnović.

“Ja sam osoba koja je spremna za sve oblike komuikacije i razgovora i nekako smo našli zajednički jezik kako bismo županiji omogućli daljnji razvoj”, rekao je.



Vjeruje da će sve proći prema dogovoru.

Vijećnici HSS-a izabrani su na listi SDP-a pa neki opet govore da je riječ o izbornoj prevari, a predsjednik HSS-a Beljak poznat je kao žestoki kritičar HDZ-a.

“Ako se vratimo na početak razgovora, trošak novih izbora za sugrađane i zastoj u realizaciji projekata nisu nikome poželjni”, naglasio je.

Vijećnicima HSS-a pripast će odbori sukladno broju vijećnika koje imaju, a Turk je potvrdio i da će HSS dobiti mjesto predsjednika Skupštine.

Na pitanje smetaju li mu kritike Kreše Beljaka na račun HDZ-a, odgovorio je: “Svatko od političara na sceni ima pozornicu kao mjesto gdje može iznijeti svoje stavove. HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem uspješno brodi hrvatskom političkom scenom. To je moj odgovor”.

Komentari