Ćelić: Priželjkujem da se HDZ-ova kandidatkinja ili kandidat za gradonačelnika izaberu na predizborima unutar stranke

Tajnik zagrebačke gradske organizacije HDZ-a Ivan Ćelić na društvenim mrežama komentirao je situaciju unutar zagrebačkog HDZ-a i predložio riješenje kako iznjedriti najboljeg kandidata za gradonačelnika.

“Proteklih par izbornih ciklusa HDZ je, najčešće uz preporuke s nacionalne razine, određivao kandidata ‘5 do 12’. I to nije dobro. Vjerujem kako ćemo nakon održavanja skorih unutarstranačkih izbora u našoj stranci, već do ljeta imati osobu koju ćemo izabrati da bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnicu ili gradonačelnika Grada Zagreba. Priželjkujem da se ta kandidatkinja ili kandidat izaberu na predizborima, što je predviđeno Statutom HDZ-a (čl. 88. st. 6.)”, napisao je Ćelić na svom Facebook profilu.

Zagrebački HDZ trenutno broji oko 18 tisuća članova i zasigurno ima više kvalitetnih osoba koje bi mogle biti uspješan gradonačelnički kandidat. No, izboru kandidata treba pristupiti ozbiljno i na vrijeme, vodstvu zagrebačkog HDZ-a treba vjerovati, ono mora imati autonomiju u odlučivanju, kreiranju kandidacijskih listi i odabiru kandidata za gradonačelnika. Dok se to ne dogodi, ne možete tražiti odgovornost od zagrebačke organizacije za loše rezultate u Gradu Zagrebu niti imati pobjedničku priču.

 



Nedavno se Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba našla pod posebnim medijskim i unutarstranačkim udarom nakon izbora za predsjednika RH. Dugogodišnji teret Milana Bandića i njegovih odluka doveo je tu organizaciju do toga da se mora brzo i efikasno reorganizirati kako bi mogla iznjedriti kvalitetnog kandidata na sljedećim izborima za Hrvatski sabor i kandidata za gradonačelnika i zastupnike u Skupštini grada Zagreba na lokalnim izborima 2021. godine.

Komentari