Ćelić: O povjerenju Bandiću treba razmišljati i napraviti veći odmak od politike koju promovira

Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ov zastupnik u Saboru i Gradskoj skupštini Ivan Ćelić kratko je prokomentirao današnje glasanje za podršku GUP-u.

“Mi smo amandmane predali, ali stručna služba još treba pripremiti završni dio za što će trebati još dva tri sata.

Neki članovi predsjedništva su argumentirali da je izrada novog GUP-a nemoguća misija, da se u realnom vremenu ne može nešto dogoditi. Preglasan sam, većina članova predsjedništva donijela je političku odluku da se izmjene GUP-a podrže”, rekao je HDZ-ov Ivan Ćelić.

Na pitanje je li bilo pritisaka s vrha stranke na tu odluku, istaknuo je da izravnih pritisaka nije bilo.



“Izravnih pritisaka iz vrha stranke nije bilo. Nisu to pritisci, nego konzultacije. Uz proračun Zagreb, GUP je najvažniji dokument i naravno da se o tome razgovara. Rasprava je trajala više dana u više navrata. Uzeli smo u ozbir i činjenicu da smo i na državnoj razini u koalicji s Bandićem”, kazao je.

Čelić ne smatra da koalicija s Milanom Bandićem radi previše štete HDZ-u.

“To se može različito interpretirati. Postoje razmišljanja da je na predsjedničke izbore utjecala ta koalicija, ali teško je to izmjeriti. HDZ je koalicijski partner, ali HDZ treba imati svoj put i ja osobno mislim da bi zagrebački HDZ trebao biti prepoznatljiviji i imati proaktivni pristup. Mislim da će ovi unutarstranački izbori poslužiti da se stvari promiješaju, da dođu novi ljudi u zagrebački HDZ jer ne možemo biti zadovoljni izbornim rezultatima do sad. I o povjerenju Bandiću treba razmišljati i napraviti veći odmak od politike koju promovira gradonačelnik grada Zagreba”, istaknuo je Ćelić.

Dodao je na koncu da Gradski odbor unatoč mišljenju vrha stranke može donijeti svoje odluke vezane uz grad.

“Jučer su mogli donijeti političku odluku da ne podrže ove izmjene GUP-a. Ja poštujem odluke stranačkog tijela, a koliko je to dobro, vidjet ćemo na izborima”, rekao je Ćelić, a prenosi N1.

Komentari