Čeka nas djelomice sunčano vrijeme uz umjeren jugoistočni i južni vjetar. Temperatura zraka iznad prosjeka za doba godine

Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, koji će u gorju imati i olujne udare. Bit će iznadprosječno toplo, i ujutro i danju

“U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice sunčano, uz umjeren jugoistočni i južni vjetar. Temperatura zraka iznad prosjeka za doba godine – ujutro između 1 i 5 °C, danju oko 14 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj podjednako iznadprosječno visoka temperatura i barem djelomice sunčano vrijeme, ali još vjetrovitije nego na istoku, uz umjeren do jak jugozapadnjak, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. U višim predjelima mogući su i olujni udari. Na Banovini također vjetrovito uz dosta sunca i već od jutra za siječanj razmjerno visoka temperatura zraka – najniža će biti između 3 i 6 °C.

Umjereno do pretežno oblačno bit će na sjevernom Jadranu i u gorju, uz povremenu kišu. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, koji će u gorju imati i olujne udare. Bit će iznadprosječno toplo, i ujutro i danju, uz najvišu temperaturu između 11 i 13 °C, u gorju od 7 do 10 °C, pa će se i snježni pokrivač ubrzano topiti.



Vjetrovito uz jako i vrlo jako jugo i južni vjetar bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. More će biti umjereno valovito i valovito, ponegdje moguće i jače valovito. Uz promjenljivu naoblaku, povremeno će biti kiše, ali će biti razmjerno toplo uz najvišu temperaturu između 10 i 15 °C.

Podjednako toplo i vjetrovito bit će i na jugu Hrvatske, mjestimice s kišom. Puhat će jako jugo i južni vjetar, a temperatura će biti uglavnom između 10 i 15 °C, samo ujutro u zaobalju niža.”

Do nedjelje južina, ali i sve češća kiša, zatim hladnije, u gorju i snijeg

“I u nastavku će tjedna biti iznadprosječno toplo, a i vjetrovito, osobito do subote – na kopnu uz većinom umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar. Kiša će biti česta, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i obilnija, a u nedjelju će, uz pad temperature i sjeverni vjetar, ponegdje opet padati i snijeg, uglavnom u gorju.

Na Jadranu još kišovitije, mjestimice i uz obilnije pljuskove, te vjetrovitije, uz često jako, na udare i olujno jugo i južni vjetar. Potkraj nedjelje na sjevernom će dijelu kratkotrajno zapuhati jaka bura.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari