Čehok za poraz na izborima krivi Facebook grupu ‘Nazivali su nas kriminalcima i lopovima’

Ivan Čehok Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX/POOL

Ivan Čehok izgubio je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Varaždina. Poraz nije očekivao, vjerovao je u novi mandat.

“Znao sam da će biti tijesno, ali bio sam siguran u pobjedu. Tako je kako je, val promjena koji se dogodio u cijeloj Hrvatskoj očigledno je zahvatio i Varaždin”, rekao je Čehok za  Jutarnji list.

Profesor etike izgubio je poziciju gradonačelnika, ali sa svojom je listom prvi put ušao u Županijsku skupštinu, pa sada ima priliku sjediti u dva vijeća – gradskom i županijskom. , Još ne zna hoće li tu priliku i iskoristiti.


Priznaje da su mu presudili glasovi iz stambenih naselja s velikim zgradama, a sve zbog visokih cijena odvoza otpada, valjda najvišima u Hrvatskoj.

Zahvaljujući smeću, Varaždin je prvi put dobio jaku oporbu u vidu Facebook grupe Varaždinsko smeće. Grupa je iz prvotne rasprave o smeću, postala poligon za izražavanje svega čime su Varaždinci u svojem gradu nezadovoljni.

Iz grupe je pred izbore proizašla ozbiljna politička platforma Budimo grad, okupila veliki broj pristaša i izašla na izbore kao Kandidacijska lista grupe birača Dubravke Novak. Osvojili su četiri mjesta u Gradskom vijeću.

Kad je Dubravka Novak ispala iz daljnjeg natjecanja za gradonačelnicu, a njezina lista, kao najveće iznenađenje, dobila četiri mandata, iz tabora Budimo grad indirektno su pozivali birače da u drugom krugu glasaju za SDP.

Sve strane varaždinskih izbora smatraju da je ovo bila najprljavija kampanja dosad. Žale se na to iz Budimo grad i SDP-a, zbog medijske blokade, ali i Ivan Čehok je ljut.

“Sustavno su nas nazivali kriminalcima i lopovima i stalno to ponavljali. Bez ijednog jedinog dokaza”, tvrdi.


Komentari