Carinik pao zbog zlouporabe položaja, zadržao oko 9 tisuća kuna

Ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Carinski službenik, 58-godišnjak, osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje su proveli PNUSKOK – Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om.

“Postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba”, carinski službenik.

Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu, a koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni 58-godišnji službenik mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500 kuna.

Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe – izvijestio je MUP. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, piše Večernji list.



 

Komentari