Carić o Rimcu: Znam da se u biznisu mulja, ali mrzim laganje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Informatički stručnjak i poduzetnik Lucijan Carić jučer je rekao da je uvjeren da Rimac do 2024. neće izgraditi mrežu električnih autonomnovozećih robotaksija.

Podsjetimo, riječ je o vijesti koju je jučer objavio Jutarnji list, a koja kaže da osnivač tvrtke Rimac Automobili kreće u prvi korak prema realizaciji 3.4 milijarde kuna teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu.

Kako je objavio Jutarnji, osnivač tvrtke Rimac Automobili kreće u izgradnju Centra mobilnosti – parka, trga, spremišta i punionica električnih, samovozećih taksija, robotaksija, kako ih zovu, na Savi, na livadi preko puta zagrebačkog Studentskog doma “Stjepan Radić”.

Natječaj je raspisan i rješenja arhitekata pristižu, a cijeli bi objekt trebao biti dovršen do kraja 2022. godine. Usluga robotaksija u Zagrebu bi trebala biti lansirana do 2024. godine.



Carić je Rimca nazvao muljatorom i demagogom. Ponudio je i deset tisuća eura da se to neće dogoditi.

Sukobi na društvenim mrežama

Carićeva objava naišla je na dosta odobravanja i kritika. Tako je, među ostalim, Lauc današnjom objavom branio Rimca.

Carić se potom javio novom objavom.

“Citiram sam sebe – obećanja moraju biti nerealna, inače su nevjerodostojna”, piše Carić na početku novog statusa.

“Hvala svima koji su mi skrenuli pozornost koliko sam glup, jadan, zavidan, debeo, ružan i star. To je uvijek konačni i neoborivi ratio argumentum. Ako to nije uspjelo, imate trump card – hrvatski jal, to uvijek pali”, piše u objavi.

Carić u novoj objavi kritizirao Rimca

Onda je opet kritizirao Rimca.

“Isto hvala onima koji su me podsjetili kako investitori tipa Porschea i Hyundaia ne bi krivo uložili, jer nisu pogriješili ni mnogi ulagači teškokategornici u slučaju Madoffa, Theranosa i Holmes, WeWorka, Juicera.

Znam da se u biznisu mulja i daju neostvariva obećanja. Moj je problem što mrzim laganje, a i nije mi ni dobro išlo. Međutim, jedno je reći da će projekt X biti završen 2018., a dovršiti ga 2021., a drugo je reći da je projekt X gotov i roba prodana 2018., a 2021. reći kako se radilo o nesporazumu i urbanoj legendi.

Kada propagiraš transparentnost, a nitko ne zna koliko si i gdje proizvoda isporučio, nešto radiš krivo. Ako jedan dan kažeš da ti glavni proizvod nije glavni i da je samo PR za ono što u stvari radiš, a drugi dan da je sve što radiš je taj proizvod – onda si, bar po meni, nekonzistentan”, piše Carić.

“U ovoj zemlji gomila nikada nije znala odabrati pobjednike”

“Ako je na jednu stvar i sada, tijekom pandemije, stečen kolektivni imunitet, onda je to opći imunitet na istinu i činjenice. Mada, nije to od jučer, istina je, kao i čast, vankonkekstualizirana od Trumpa do Muska i obrnuto. Ne mogu zamisliti da bi Reagan uz onakve slike rekao kako je gomila na njegovoj inauguraciji bila veća od Carterove, a da tada ne bi bio ismijan i od pravih i od krivih, i od vjernika i nevjernika, i od Demokrata jednako kao i od Republikanaca. No vremena su se promijenila, dominiraju alternativne istine i istina projekcije, kulta i sljedbe.

No, u ovoj zemlji gomila nikada nije znala odabrati pobjednike, a bome ni politika. Svi na koje su stavljani najveći ulozi i polagane najveće nade redom su bijedno propali, a oni koji su ih slavili i ljubili im bika potom su im pljuvali u lice.

Na kraju, mnoge stvari u životu ne znam ili ih znam površno, no ono što jako dobro znam – to je nikad ne poći s gomilom, baš kao u onoj Yayinoj pjesmi”, piše Carić, piše Index.hr

Komentari