Capak o smrtnim slučajevima cijepljenih: Postoji mogućnost da i u drugim bolnicama ima slučajeva poput onih u KB Dubrava

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je osam smrtnih slučajeva cijepljenih osoba u KB-u Dubrava.

Rekao je kako do četvrtka u HZJZ-u nisu imali informaciju o tome te da je to nedopustivo. Naveo je da će u HZJZ-u vrlo skoro izaći s podacima o mortalitetu osoba koje su primile obje doze cjepiva protiv korone. Podaci koje bolnice šalju su preliminarni i prikupljaju se putem anketa.

Dodao je da postoji mogućnost da ima i u drugim bolnicama slučajeva poput onih u KB-u Dubrava, no da bi to sa sigurnošću znali treba proći nekoliko dana, jer su baze podataka relativno mlade.

“Na milijun i pol osoba koje su cijepljenje izračunali smo prema razini zaštite koju proizvođači deklariraju da je moguće da bi bilo 16 smrtnih slučajeva”, rekao je dodavši od onih osam slučajeva u KB-u Dubrava tri nisu bila prijavljena kao smrti od korone.



“Riječ je o bolesnicima s teškim komorbiditetima: dvostruka transplatacija jetre, gangrena, dijabetes, amputacija, moždani udar… To su bolesti koje su prisutne kod preminulih slučajeva. One su tako teške da nažalost završavaju smrtnim ishodom”, dodao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Komentari