Čak petorica ministara popularnija su od premijera. Evo tko su najbolji, tko najgori, ali i tzv. “nevidljivi ministri”?

Nova TV

Teško je vjerovati da je u jednoj zemlji najpopularniji ministar u Vladi, ministar financija, ali Hrvatska je takva kakva jest, pa nas ne treba ni to čuditi. 

Nova TV objavila je istraživanje popularnosti ministara i samog predsjednika Vlade. Pa evo što nam rezultati govore.

Zdravko Marić i dalje je među građanima najpozitivniji član Vlade, o njemu pozitivan dojam ima 73 posto, a negativan 16 posto građana, dok za njega nije čulo ili ne zna 11 posto građana.



Očekivano pri vrhu je i Vili Beroš, koji je na drugom mjestu s potporom od 72 posto, no i 22 posto građana o njemu misli negativno, za ministra Beroša nije čulo ili ne zna 6 posto građana.

Davor Božinović također je pri vrhu i o njemu pozitivan dojam ima 61 posto građana, a negativan njih 27 posto, ne zna ili nije čulo za ministra unutarnjih poslova 12 posto građana.

Oleg Butković uvijek je pri vrhu ljestvice pa tako i sada o njemu pozitivan dojam ima 59 posto građana, negativan 16 posto, za ministra infrastrukture nije čulo ili ne zna 25 posto građana.

Tomo Medved i prije je bio na vrhu po popularnosti i o njemu pozitivan dojam ima 55 posto građana, a njih 24 posto negativan, za ministra branitelja nije čuo ili ne zna 21 posto ispitanika.

Slijedi Andrej Plenković, o njemu pozitivno misli 53 posto, a negativno 40 posto građana, ali za premijera ne zna ili nije čulo 7 posto građana.

Radovan Fuchs veteran je i posljednji član Vlade o kojem većina ima pozitivan dojam, odnosno 53 posto, a negativno o njemu misli 22 posto, dok za ministra obrazovanja nije čulo ili ne zna 25 posto građana.

Goran Grlić Radman može računati na 44 posto građana koji o njemu misle pozitivno, ali tu je i njih 16 posto koji imaju suprotno mišljenje te visokih 40 posto onih koji nisu čuli ili ne znaju za šefa diplomacije.

Slično je i s Marijom Vučković, 42 posto građana ne zna ili nikada nije čulo za ministricu poljoprivrede, pozitivno pak o njoj misli 40 posto, a negativno 18 posto građana.

Josip Aladrović podijelio je građane, tako njih 39 posto misli o njemu pozitivno, a za njega nikad nije čulo ili ne zna 38 posto građana. Negativan dojam ima njih 23 posto.

Komentari