Čak 103 lokala u Zagrebu 1. veljače otvorit će vrata u znak prosvjeda protiv daljnje zabrane rada

Franz Letica/Luka Stanzl/PIXSELL

Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb najavio je kako će, unatoč kaznama koje sežu i do 70.000 kuna, čak 103 lokala u Zagrebu 1. veljače otvoriti vrata u znak prosvjeda protiv daljnje zabrane rada.

“Sutra u 11 sati u jednom od shopping centara kolege će imati sastanak, a povod su nelogične postojeće mjere. Škole su bile otvorene, a jedni su od primarnih izvora zaraze, a lokali nisu. To je okupilo akciju koja će ovaj vikend održati sastanak”, kazao je Letica te opisao kako će to izgledati: “Muzika, konobar, dobar dan, izvolite… Kao u dobra stara vremena.”

Glas poduzetnika priprema prosvjednu akciju

Iz Udruge glasa poduzetnika najavili su da u srijedu pripremaju prosvjednu akciju.

“Ta prosvjedna akcija bila bi za sve. I za kafiće i za sve fitness centre, i za sve one koji su zatvoreni. Za sve one koji imaju veliki pad prometa i za sve one koji se solidariziraju s poduzetnicima i s ovom situacijom u kojoj smo se svi zajedno našli”, izjavila je predstavnica udruge Glasa poduzetnika Maruša Stamać za RTL Danas. Letica je dodao kako tu akciju podupire.



Sve je više nezadovoljnih

A nakon što je policija ispisala 30 novčanih kazni zbog zabave bez mjera u zatvorenom klubu u centru Zagreba, oglasili su se iz Inicijative noćnih klubova i barova.

“Ne odobravamo kršenje mjera, ali svjesni smo da je to postala stvar golog preživljavanja”, rekao je Domagoj Petričević iz Inicijative noćnih klubova i barova. Dodaje i kako slučaj u kojem je policija upala u klub u centru Zagreba i uhitila vlasnika pokazuje da nisu svi jednaki pred zakonom. “Vlasnika se strpa u zatvor radi nepoštivanja mjera, i sve se to snimilo i javno objavilo, a organizatori tuluma u KB Dubrava samo su se morali ispričati hrvatskoj javnosti”, kazao je Petričević.

Otvaraju se i fitness centri

Vlasnik Kondicijskog centra Spartak u Dugom Selu, Alen Preldžić, za RTL je izjavio kako je svjestan kazni, ali će, unatoč zabrani, za vježbače 1. veljače otvoriti vrata.

“Otvaramo zato što su mjere nelogične, nejednake za sve i tvrdimo da mi u teretanama i fitness centrima, rekreacijskim centrima možemo najviše kontrolirati mjere i naše članove jer nitko nam sa ceste ne može upasti na trening”, kazao je.

Komentari