Čačićeva zastupnica: Ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja. Mi smo jasno iznijeli stav, na potezu je HDZ

Natalija Martinčević Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici su glasali o nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu. Za je glasalo 57 zastupnika, protiv njih 75, a jedan je bio suzdržan. Riječ je o Nataliji Martinčević, zastupnici Čačićevih Reformista, koji su dosad u Saboru podržavali Vladu.

“Htjeli smo uputiti poruku da suradnja podrazumijeva obostranu suradnju i obostrano poštivanje. Mi, nažalost, to nismo sada imali. Imali smo jednu izrazito prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji, u kojoj se kandidat HDZ-a koristio i ljudima pod optužnicama i osuđenim kriminalcima. Nakon toga se ide i korak dalje, a to je očito namjera da se u Skupštini Varaždinske županije formira većina s takvim ljudima. Vi tamo imate listu Ivana Čehoka, za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. One su vezane uz nanošenje milijunske štete gradu Varaždinu i ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće dalje surađivati s Reformistima, niti lokalno niti na nacionalnoj razini”, rekla je Martinčević.

Dodala je da ako dođe do koalicije s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. “Ljudi koji su pod optužnicama, takva suradnja je nama potpuno neprihvatljiva, to bi bacalo veliku ljagu na Reformiste i mi to nećemo dozvoliti. Mi smo taj stav jučer jasno iznijeli, iznio ga je predsjednik stranke Radimir Čačić, a ja sam ga ovdje na ovaj način i potvrdila. Sad je na potezu HDZ”.


Komentirala je i Plenkovićev odnos prema medijima i novinarima.

“Vidim veliku nervozu koja nije primjerena, to nije dobro. Ta komunikacija s medijima mora biti pristojna i kulturna, to se očekuje od svih nas pa i premijera”.


Komentari