ČAČIĆ: Zahvalio sam se na suradnji predsjedniku Vlade, kao i ostalim koalicijskim partnerima

Srdjan Vrancic / CROPIX

Radimir Čačić nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima rekao je kako se zahvalio na suradnji predsjedniku Vlade, kao i ostalim koalicijskim partnerima.

“Zahvalio sam se na korektnoj i dobronamjernoj suradnji”

– Mislim da je ovaj format, koji je u funkciji premijera, ali i predsjednika HDZ-a etablirao, odnosno da se održavaju redovni sastanci utorkom. To je zahtjevno na poziciji premijera. I vremenski i energijom. Taj format je vrlo dobar. Omogućuje otvorenu raspravu, sugestije, suprotstavljanje mišljenja. To do sada nije bilo uobičajeno. Imali smo za vrijeme Račana, razgovore šestorke, ali nakon toga, Plenković je prvi s to formatom. Čestitao sam mu na tome, poručio je Čačić.

Naglasio je da su nekada sugestije njegove stranke prihvaćane, a nekada nisu. No, svakako je postojala prilika za jednom konstruktivnom raspravom.



Čačić je istaknuo kako se zahvalio na korektnoj i dobronamjernoj suradnji, te raspravi svih sudionika.

Upozorio je na činjenicu da je politika proces i da očekuje, bez obzira na to što Reformisti izlaze iz vladajuće većine, da njihovi dogovori, koji su bili pretpostavka za ulazak, da se realiziraju.

“Ne bih htio da si zatvaramo vrata”

– Jer ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra. Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom, ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata. No, to je sada na Vladi i HDZ-u, poručio je.

Dodao je da Vlade ne bi bilo da ju Reformisti nisu podržali. Čačić je kazao kako mu je drago da Vlada ne odustaje od projekta Sjever, ali da do sada nije primijetio rezultate.

– Njegove riječi ćemo provjeriti za nekoliko mjeseci, istaknuo je.

Radimir Čačić prije nekoliko dana najavio je da njegova stranka na jesen više neće biti dio parlamentarne većine. Jedan od glavnih razloga napuštanja koalicije s HDZ-om je neispunjavanje koalicijskog dogovora o željezničkom projektu Sjever.

Medved: Koalicija je sa 76 ruku u Hrvatskom saboru stabilna

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osvrnuo se na izlazak iz koalicije Radimira Čačića i njegovih Reformista.

Medved je naglasio kako je Čačić na sastanku rekao da je otvoren za suradnju s pozicijom na raznim projektima, te da Reformisti izlaze iz koalicije u petak nakon glasovanja.

Medved je istaknuo kako je koalicije sa 76 ruku u Hrvatskom saboru stabilna. Dodao je kako je suradnja s Reformistima bila korektna.

Medved je izvijestio kako je parlamentarna većina razgovarala o nizu tema.

Komentari