Čačić: ‘Uvjerljivo smo najgori u Europi, tražit ćemo još strože mjere’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Varaždinski župan Radimir Čačić komentirao je stanje u županiji rekavši kako su najgora županija u Hrvatskoj te najgora regija u Europi. 

“U stopu nas prati Međimurska županija, pa Krapinsko-zagorska, onda su slovenske županije… Dakle, od deset najgorih u Europi, šest je hrvatskih, i Hrvatska kao država kontinuirano raste, nadam se sve sporije, sad smo kao država uvjerljivo najgori u Europi”, istaknuo je za N1.

Dodaje kako broj teško oboljelih i dalje raste. Umire između 60 i 70 posto ljudi, imaju još oko 90 bolničkih kreveta, a 24 osobe su na respiratorima.

“Ne šaljemo ljude u dvorane, držimo ih u bolnici. Ali da bi taj kapacitet držali stalno otvorenim, koristimo i šatore koji imaju kisik, koristimo ih za tranzit. Nitko tamo ne leži stalno”, objašnjava.



Dalje navodi kako su od kraja studenog imali 101 mrtvog, a od 1. studenog kada je bilo 82 hospitaliziranih sad ih je 242.

Smatra da najveći dio odgovornosti snosi Nacionalni stožer te da nitko ne želi na sebe preuzeti udare lokalnih politikanata. “Mi kao župani i županijski stožer našli smo se između čekića i nakovnja”.

Najavio je da će tražiti još strože mjere za Varaždinsku županiju.

 

Komentari