Čačić: Ova uhićenja su važna, ali da je to ozbiljan udarac korupciji u ovoj zemlji, nije. Ovo je kokošarenje

Screenshot

Uhićenja u Zagrebu komentirao je predsjednik Reformista i član vladajuće većine Radimir Čačić. Rekao je da “ako je ozvučenje trajalo mjesecima, može nas iznenaditi što sve skupa nije pokrenuto za Bandićevog života”.

“Sve to skupa do sada, ništa bitno i ništa krupno. Ništa spektakularno”, istaknuo je Čačić za N1.

Dodao je kako je korupcija ustvari mreža koja je očito dobro i široko postavljena.

“Kad ja velim male ribe, to znači da je to birokratska korupcija. To je kokošarenje. Pravi novac, desetine milijuna eura su negdje drugdje. Nisam siguran da ćemo njih vidjeti. Ova uhićenja su važna, ali da je to ozbiljan udarac korupciji u ovoj zemlji, nije”, naglasio je Čačić.



Bandićeva korupcija sigurna udara na temelje države’, smatra Čačić

Isto tako, rekao je kako u “velikoj mjeri vjeruje Plenkoviću kad veli da on ni na kakav način ne želi to ni vidjeti, ali da ne misli da je to dobro”.

“Nešto što udara na temelje države, a korupcija jednog Bandića sigurno udara na temelje države. Naravno da ne smije utjecati o tome, ali da mora imati informaciju – mora”, istaknuo je Čačić.

Mišljenja je da je Bandić u priči o vladajućoj većini bio više maska nego snaga.

“Zastupnici u Bandićevom klubu bili su samo uparkirani kod Bandića. Mislim da je 20 posto bio utjecaj Bandića, a 80 posto snage HDZ-ove većine”, zaključio je Čačić, objavio je N1.

Komentari