Čačić oštro poručio: Mi smo najgori u Europi. Stožer žmiri nad podacima i činjenicama

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić traži strože mjere jer je situacija jako loša ističući kako se ništa od ozbiljnih mjera u županiji nije poduzelo. 

Dalje navodi kako je situacija u kojoj imate 550 ugostiteljskih objekata i 5 inspektora je izvan svake kontrole, a zadnji tjedan 25,8 posto svih testiranih u bolničkom sustavu su zaraženi.

“Imamo nevjerojatnu situaciju da se kontinuirano prodaje direktno lažna priča koja govori da su druge zemlje u Europi gore – ne, od Varždinske županije i sjevera zemlje nije nitko gori… Igramo opasnu igru”, upozorio je za N1.

Dodaje da ako Stožer na razini države želi preuzeti odgovornost za ovo kuda idemo, neka to javno kaže. Ugostitelji će dobiti kompletnu naknadu za rad ako se zatvore.



Navodi kako testiranje nije rješenje već sprječavanje konatakata. Zaraza se prenosi ljudima od 20 do 40 godina, a žrtve su oni stariji. Traži da se zaustave sva okupljanja u zatvorenim prostorima, sportska događanja, rekreacija. “Nema više alibija, mi smo najgori u Europi”.

Inzistira da se prihvate mjere za Varaždinsku županiju naglašavajući da svi koji su uveli mjere imaju pad. Tvrdi da Stožer žmiri nad podacima i činjenicama.

Komentari