Čačić: Još nije vrijeme za popuštanje epidemioloških mjera

Screenshot

Varaždinski župan Radimir Čačić u petak je ustvrdio kako još nije vrijeme za popuštanje epidemioloških mjera, ističući da ga užasava svođenje stvari na “najbjednije politikantstvo” i najniže privatne interese.

“Naravno da razumijem gospodarsko stanje jednog sektora kao što je ugostiteljstvo. Snažno se zalažem da ga se podrži, ali nema tu dvojbi. Nije trenutak za popuštanje”, izjavio je Čačić u Varaždinu.

Istaknuo je da je Opća bolnica Varaždin s nedavnih 278 zaraženih osoba na kisiku došla na 168, što smatra dokazom da se zdravstveni sustav relaksira.

“Zadržavamo na našim rubnim bolnicama covid bolesnike, centralnu Opću bolnicu Varaždin vraćamo u funkciju jer nemojmo se zavaravati – stotine i tisuće teških bolesnika imamo cijelo vrijeme”, kazao je varaždinski župan.



Dodao je da Hrvatska ima kvalitetan set ugovora za cjepiva te očekuje da će do veljače biti zaštićen najosjetljiviji dio populacije.

“Ponosni smo da smo u ovoj županiji i zemlji pokazali smjer kako izaći. Drago nam je da je to prepoznato i prihvaćeno. Sigurni smo da imamo svjetlo na kraju tunela”, zaključio je Čačić.

Komentari