Čačić: Duboko sam uvjeren da je Dumbović nevin

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Reformista Radimir Čačić komentirao je uhićenje svog stranačkog kolege i bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, prenosi N1.

“Ja sam tako dugo u politici i uopće generalno dovoljno star da me malo toga može iznenaditi. Svi napadi na gospodina Dumbovića kojima smo svjedočili u kampanji su javnosti dobro poznati, ali iz mog iskustva 90 posto pa i više svih napada i prljavština koje se pojavljuju u kampanjama poslije prestaju. Ovdje, što se nas tiče, naš stav je potpuno jasan i nije vezan za ovaj slučaj – nulta tolerancija na korupciju. Mi kao stranka ni na koji način to ne toleriramo i nijedan naš dužnosnik ne može imati podršku ako je na bilo kakav način kriv za koruptivna djela”, rekao je Čačić.

“U konkretnom slučaju, naravno da sam osobno uvjeren i iskreno se nadam da će sve to skupa pasti u vodu, kao što u 90 posto slučajeva biva tako. Međutim, ako je kriv, kao i svaki drugi građanin ove zemlje, za sve protuzakonito učinjeno i što se dokaže mora odgovarati.”

Čačić kaže da je sve o navodnim malverzacijama čuo iz medija i da su njegove spoznaje jednake onima prosječnog građana koji prati informacije.



“Rekao sam, osobno sam duboko uvjeren da je nevin, ali to što sam ja uvjeren nije ni na koji način mjerodavno”, rekao je Čačić.

Istaknuo je da takvi postupci ne bi smjeli trajati 10-15 godina, nego maksimalno tri godine, a po mogućnosti i šest mjeseci.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, koji je uhićen u utorak ujutro osumnjičen je da je obnašajući gradonačelničku dužnost nezakonito pogodovao tvrtkama povezanima s njegovim sinom koji je također uhićen, potvrdio je njegov odvjetnik Dražen Ivanić.

 

Komentari