Čačić: Demokratski desni centar je nešto što je za Hrvatsku dobro. I to ćemo mi apsolutno podržati

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić rekao je kako se čuo s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem te da zna s kime će složiti parlamentarnu većinu.

“Ponovno sam izabran, ali u Sabor neću. Ići će moja zamjenica, druga s liste, Natalija Martinčević. Inače, ovo mi je sedmi put da dobivam povjerenje birača. I da, još uvijek sam najdugovječniji čovjek u hrvatskoj politici”,kazao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Rekao je da nitko nije očekivao da će stvar završiti tako radikalnim okretanjem biračkog tijela prema desnom centru i desnici te da SDP nema organizaciju, niti ju je ikada imao. Ona je neusporediva s onom kakvu ima HDZ.

Potvrdio je da se već čuo s Andrejem Plenkovićem.



“Da, čuli smo. Mi ne idemo ni u kakvu koaliciju. Mi smo i prošli put projektno podržali Vladu i još sam ranije rekao da ćemo ga podržati ako lijevi centar ne bude u stanju izboriti se za šansu. Mi smo spremni razgovarati i mi tu nemamo nikakvih uvjeta. Imamo one koje smo javno obznanili. Dakle, ravnopravni status sjevera zemlje, projekti ovog područja, gdje su birači koji su iza nas stali, te opći civilizacijski standard. Drugim riječima, ne želimo nikakve Hasanbegoviće, Zekanovićeve, Glasnoviće, da više ne navodim sve što bi tome još trebalo dodati. Ne želimo ni pomišljati da bi se družili s takvo ekipom ili blizu takvih ljudi. Jedan normalni, moderni, demokratski desni centar je nešto što je za Hrvatsku dobro. I to ćemo mi apsolutno podržati”, rekao je Čačić i dodao kako će Plenković imati lagan zadatak oko sastavljanja Vlade.

“Pa i nema nikakvog zadatka. On je stvar već riješio. On sada ima potpise za Vladu. To ne mislim, već znam. Osim nas, jedan iz HNS-a i osam manjinaca, što je 76 koliko mu i treba”.

Komentari