BUTKOVIĆ: Zasad je parlamentarna većina stabilna, nisam zabrinut, vidite da radimo svoj posao

Jure Miskovic / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković danas je izjavio da ga je uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade Darka Horvata iznenadilo, no parlamentarna je većina stabilna te je odbio špekulirati o rekonstrukciji Vlade.

– Mi ćemo danas imati stranačke sastanke. Ne mogu govoriti ni o čemu nego da je stabilna parlamentarna većina, da će stranka raspraviti o novonastaloj situaciji i da će se donijeti odgovarajuće odluke, rekao je Butković u Gospiću komentirajući uhićenje i smjenu bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

– Nakon što stranačka tijela i vrh HDZ-a raspravi cjelokupnu situaciju održat će se i koalicijski sastanak, najavio je Butković.

– Zasad je parlamentarna većina stabilna. Nisam zabrinut, vidite da radimo svoj posao, ustvrdio je.



Odbacio je mogućnost da preuzme neke nove resore u eventualnom preslagivanju Vlade.

– Kud ću ja više preuzeti, imam resor od 56 tvrtki. Moje intelektualne i političke sposobnosti su srednje razine, ja bih rekao, ne bih mogao više ništa preuzeti, kaže Butković.

Uhićenje dojučerašnjeg kolege iz Vlade iznenadilo ga je kao i sve nas u Hrvatskoj, to se dogodilo u subotu ujutro”.

– Nisam previše razmišljao o tajmingu, mi moramo nastaviti raditi svoj posao. Svoje stavove o budućnosti u stranci reći ću na stranačkim tijelima, rekao je Butković i odbio špekulirati o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

Komentari