Butković: Još nema govora o povećanju cijena, a neće biti ni povećanja cijena cestarina

Davor Pongracic / CROPIX

Ministar prometa Oleg Butković pojasnio je kako će funkcionirati promet nakon popuštanja restrikitvnih mjera u Hrvatskoj.

Od ponedjeljka kreće javni prijevoz, a za dva tjedna i međužupanijski. Butković kaže da će epidemiolozi propisati kako će se putnici voziti, a činjenica je da ćemo u javni prijevoz ići s maskama. Bitno je krenuti, a detalje ćemo utvrđivati po putu, kaže ministar te ističe kako karte neće poskupljivati.

Cijene karata neće rasti ni u zračnom prometu, uvjerava ministar prometa.

“Za sada od 11. svibnja uvodimo domaće linije Zagreb-Split, Zagreb-Dubrovnik. Međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kad će biti. Prilikom ulaska u avion morat će se imati maske, postoji mogućnost da se mjeri temperatura, neće biti putnika u istom kapacitetu. I domaći zračni prijevoz država subvencionira, još nema govora o povećanju cijena”, rekao je Butković za Dnevnik.hr.

Neće biti ni povećanja cijena cestarina, već se razmišlja o snižavanju.

“Neće biti ljetnog povećanja od 10 posto, a razmišljamo o modelu da se cijena snizi dodatno za hrvatske građane, ali to je delikatna odluka jer ne možemo isključiti one koji ne dolaze iz Hrvatske”, najavljuje ministar te isitče kako se na Jadran pokušavaju privući megajahte, da im se omogući privez.

Za kraj je kazao kako još nisu razgovarali o datumu izbora, no morat će se održati najkasnije do 13. prosinca.

Komentari