BURNO U SABORU! Škoro: Sve se svodi na petak i 12 sati kada se po zapovijedi dižu ruke

Foto: Dragan Matic/CROPIX

Saborski zastupnik Miroslav Škoro, član kluba zastupnika “Za pravednu Hrvatsku”, govorio je u Saboru i iznio poražavajuće podatke kada je riječ o broju predloženih i prihvaćenih amandmana.

“Za razliku od zastupnice Karoline Vidović Krišto, koja vjeruje da će se u Hrvatskoj nešto promijeniti, ja sam siguran da neće sve dok je ovaj izborni model na djelu i sve dok rejtinzi pokazuju to što pokazuju”, započeo je Škoro svojih pet minuta izlaganja.

Dotaknuo se zatim činjenice da je u Saboru, za vrijeme dok je on govorio, bilo svega 20 zastupnika.

“Zanimljivo je da je za vrijeme najzanimljivijeg dijela saborskih rasprava, a to su ovi slobodni govori, u sabornici 20-ak ljudi. Isto bi bilo da je 151 osoba. Dakle, nema to nikakve veze, sve se ionako svodi na petak i 12 sati kada se po zapovijedi dižu ruke. Mislim da je ovdje u principu puno toga samo trošenje riječi, vremena i resursa. Hrvatski sabor godišnje sprži oko 145 milijuna kuna. Ako je jedan vrtić u Zagrebu 22 milijuna kuna, moglo bi se izgraditi 26 vrtića u četiri godine budući da naša nazočnost ovdje ne znači baš puno”.



Smatra da se u Saboru ne postiže ono što bi se zapravo trebalo postizati

“Ja sam ovdje zadnji put govorio o izbornoj prevari u Garčinu i nije se dogodilo apsolutno ništa. Što god da govorite neće se dogoditi apsolutno ništa zbog toga što ovom državom u principu vlada trgovačka koalicija kojoj je na čelu sjedi gospodin premijer, koji odlučuje o svemu, a mi smo tu da bi, ja bih rekao, trošili vrijeme”.

Za kraj se dotaknuo brojnih amandmana koji su su podneseni u Saboru od strane oporbe.

“U 10. sazivu Sabora, od 22. srpnja, podnesena su 2274 amandmana. Prihvaćena su 382, a odbijeno 1813. Dakle, odbijeno je 80 posto. Ali bitno je da je s vladajuće strane podneseno 309 amandmana koji su prihvaćeni i 27 koji su odbijeni. Od oporbenih zastupnika su prihvaćena 73 amandmana, a odbijeno je 1786. Dakle, oporba je predložila 82 posto tih amandmana, a odbijeno je 78 posto. Koja je onda motivacija, odnosno, koji je smisao biti oporbeni saborski zastupnik? Zašto ne bismo dali predsjedniku Vlade da odlučuje o svemu kao što odlučuje, a mi ćemo graditi vrtiće”, zaključio je Škor, prenosi Direktno.

 

Komentari