BURNO U SABORU Bačić: Neka Dalija Orešković objasni kako je dobila posao za Janaf bez natječaja

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić pozvao je u petak Daliju Orešković da objasni kako je dobila posao za Janaf bez javnog natječaja reagirajući na njezin govor u kojem se ispričala biračima zbog dvotjedne stanke u zasjedanju Sabora.

“Sugerirao bih Orešković da umjesto isprike svojim biračima objasni kako je to ona baš između 5000 odvjetnika u Hrvatskoj izabrana bez javnog natječaja zastupati velike poslove za Janaf”, kazao je Branko Bačić.

Dalija Orešković (SIP) je tijekom slobodnog govora u Hrvatskom saboru kazala je da zbog pauze u zasjedanju Sabora osjeća dubok sram te je uputila isprike svojim biračima.

“Svima koji su mi svojim glasom omogućili mandat želim se ispričati i reći da osjećam dubok sram zbog pauze od dva tjedan na koju nas vladajući šalju”, kazala je Orešković ocijenivši tu pauzu kao bijeg HDZ-ovaca od odgovornosti. Pozvala je vladajuće da odustanu od pauze i prime se posla.



Tomašević: Sustavni nerad Sabora kulminira nezasluženom dvotjednom stankom

Stanku u zasjedanju Sabora kritizirao je i Tomislav Tomašević (Možemo) ustvrdivši kako “sustavni nerad Sabora kulminira nezasluženom dvotjednom stankom koja će uslijediti nakon današnjeg glasanja”.

“Nije čudo da je Hrvatski sabor najlošije ocijenjena institucija vlasti od stranke hrvatskih građana”, kazao je Tomašević koji smatra da Sabor u vrijeme jedne od najvećih kriza u povijesti ne bi trebao odlaziti na stanku.

Jandroković oporbi: Kad budete na vlasti određujte pravila

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je zastupnicima da u Saboru postoje pravila, a da je jedno od njih da on saziva sjednice i određuje stanke. ”Ovdje sam sedamnaest godina, imam iskustvo i birači su mi dali ponovno potporu i izabrali HDZ da vodi državu, a vama nisu dali tu potporu, kada budete na vlasti onda vi određujte pravila”, rekao je Jandroković.

Karolina Vidović Krišto (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) u slobodnom govoru podsjetila je da 18. listopada istječe moratorij na ovrhe i aktivira se „lihvarski” ovršni zakon.

“Od uvođenja moratorija stiglo je novih 170 tisuća postupaka za ovrhu hrvatskih građana, u najvećem broju za režije”, upozorila je Vidović Krišto navodeći kako primjerice u Njemačkoj za dug od 11 tisuća kuna trošak ovrhe iznosi 300 kuna, a u Hrvatskoj za dug od 150 kuna iznosi 560 kuna.

Rade Šimičević u ime Kluba zastupnika HDZ-a pozvao je na ukidanje anonimnih prijava prosvjetnoj inspekciji kako bi se izbjegle neželjene situacije u zbornicama i rasteretilo inspekciju.

Komentari