Bura uzrokuje probleme na moru: u prekidu trajektna linija Sumartin-Makarska, ne plove ni katamarani za Vis, Korčulu i Lastovo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su:

– trajektna linija: Sumartin-Makarska;

– katamaranske linije: Vis-Split, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Izvješće pomorskog meteorološkog centra Solit DHMZ-a, za 15.03.2021. u 06 sati.



Upozorenje

Na srednjem i južnom Jadranu mjestimični udari bure i tramontane 35-65 čvorova, oslabit će potkraj dana na srednjem, u noći i na južnom Jadranu. More na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće 6, oslabit će u noći. Još jutros na južnom Jadranu ponegdje nevere.

Stanje

Dolina s hladnom frontom odmiče s Jadrana na istok, a sa zapada kratkotrano jača anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura i tramontana 12-24, na srednjem i južnom Jadranu do 34 čvora, slabit će na sjevernom Jadranu, poslijepodne i na srednjem, na 6-16 čvorova. More 3-4, na otvorenom srednjeg i južnog Jadrana 4-5, poslijepodne na krajnjem jugu moguće i 6, slabit će na sjevernom Jadranu, navečer i na srednjem na 2-3. Vidljivost 10-20 km. Razvedravanje, još jutros na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjerena do pojačana bura i tramontana, na južnom Jadranu ponegdje i vrlo jaka, posvuda će slabiti. More malo do umjereno valovito, na južnom Jadranu jače valovito i uzburkano, slabit će. Malo do umjereno oblačno, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentari