Olujna bura stvara probleme u prometu

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima, a zbog olujne bure za sav je promet zatvorena državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u ponedjeljak ujutro.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu unutrašnjosti te je moguća poledica, a ima i magle.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) te Paški most.



Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Krčkommostu i lokalnoj cesti LC 58107 Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnimprostorom(I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentari