Bulj pozvao Bobana i Sanadera da daju ostavke: Za prodor virusa u Dom za starije i nemoćne odgovoran je Stožer civilne zaštite

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zatupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj pozvao je župana Splitsko-dalmatisnke županije Blaženka Bobana i HDZ-ovog saborskog zastupnika i političkog tajnika Antu Sanadera da daju ostavke. Povod pozivu na ostavku su procurjeli mailovi koji su došli do javnosti a u kojima je glavna medicinska sestra iz splitskog Doma umirovljenika  Zdravka Đapić upozoravala Stožer SDŽ na činjenicu da bi se jedna od liječnica u Domu istovremeno trebala brinuti o onima u karanteni, kao i korisnicima izvan karantene kao i da u Domu kojem je osnivač županija nedostaje zaštitne opreme. Na njene mailove stožer uopće nije reagirao.

Iz splitskog Doma davno su upozorili Stožer na strašan propust, nitko nije reagirao

“U javnost su procurili e-mailovi iz kojih je vidljivo kako je Zdravka Đapić glavna medicinska sestra Doma za starije i nemoćne u Splitu upozoravala Stožer SDŽ na činjenicu da bi se jedna od liječnica u Domu istovremeno trebala brinuti o onima u karanteni, kao i korisnicima izvan karantene kao i da u Domu kojem je osnivač županija nedostaje zaštitne opreme”, napisao je Bulj na društvenim mrežama.



Dodao je kako joj je stožer odgovorio kako ne raspolažu s traženom zaštitnom opremom a na upozorenje da bi dr. Belita Šurjak trebala brinuti o štićenicima Doma dok je istovremeno na raspolaganju zaraženim osobama u karanteni nisu se ni osvrnuli.

“Ovi e-mailovi potvrđuju da je za prodor virusa u Dom za starije i nemoćne odgovoran upravo Stožer čiji je zapovjednik župan SDŽ Blaženko Boban što sam i cijelo vrijeme tvrdio.

SAD JE SVE JASNO! OSTAVKA! Ali ne samo Bobana nego i Ante Sanadera koji je Škaričića postavio na mjesto ravnatelja Doma za starije i nemoćne u Splitu!”, napisao je Miro Bulj.

 

Komentari