Bulj osudio postavljenje petokrake u Rijeci: To je podizanje spomenika jednom totalitarnom režimu i zločincima koji su s crvenom zvijedom petokrakom 90-ih klali, palili, silovali

Davor Pongracic / CROPIX

Na Riječkom neboderu smještenom na kraju Korza u nedjelju je postavljena velika crvena zvijezda. Riječ je o umjetničkoj instalaciji Nemanje Cvijanovića naziva ‘Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik’ koja je u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture trebala biti postavljena još u svibnju, ali je zbog epidemije koronavirusa to pomaknuto na rujan.

Postavljanje petokrake komentirao je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj koji smatra kako se diže spomenik totalitarnom režimu.

“Postavljanjem crvene zvijezde petokrake na zgradu u Rijeci je  i veličanje zločinaca srbočetnika Ratka Mladića, Veselina Šljivančanina i ostalih krvnika koji su pod crvenom zvijedom petokrakom 90-ih klali, palili, silovali od Vukovara, Škabrnje, Kijeva, moga Cetinskog kraja do Dubrovnika”, napisao je Bulj.

Dodao je kako je podizanje petokrake ruganje žrtvama i nanošenje boli obiteljima poginulih i nestalih za vrijeme velikosrpske agresije kao i svim žrtvama komunističkog režima kojeg smo u Domovinskom ratu porazili.



“Pozivam sve da prekinemo dijeliti Hrvatski narod i osudimo sve totalitarne režime komunistički, fašistički i nacistički te gradimo Hrvatsku budučnost na vrijednostima zajedništva iz Domovinskog rata”, napisao je Bulj na Facebooku.

 

Komentari