Bujas: Vlada poduzetnicima nije dala ništa. Izlika da se nema za veledrogerije jer se dalo zaposlenicima u privatnom sektoru ne drži vodu

Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je najavila da će u iduća tri mjeseca ubrizgati dodatnih 350 milijuna kuna u domaće gospodarstvo kako bi očuvala radna mjesta i spasila domaće gospodarstvo od kataklizme koja joj prijeti uslijed epidemije koronavirusa. Rečeno je da će time iznos izravnih potpora privatnim tvrtkama narasti na 7,2 milijardi kuna, no poduzetnici takvu potporu nisu ni osjetili te tvrde da im nije ništa dano. 

Vladine nove najavljene mjere komentirao je Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika.

˝Vlada poduzetnicima nije dala ništa. Sav taj obećani novac, to su sredstva namijenjena za plaće zaposlenika u privatnom sektoru koji su imali pad od 40 do 60%. Govorimo o drastičnom poslovnom padu. Ta sredstva od 300 milijuna kn je potpora za očuvanje radnih mjesta, išla su zaposlenicima u privatnom sektoru, a ne poslodavcima, odnosno poduzetncima˝, rekao je Bujas i naglasio da mu je doista žao da je izlika za ne plaćanje duga od preko 5 milijardi kuna sredstva veledrogerijama to da se uložilo za zaposlenike u privatnom sektoru sada u ovoj kriznoj situaciji.

˝Smatramo da to nije korektno. Izlika da su se prosule milijarde kvazi poticaje, u kojekakve promašene poslovne projekte i da se zbog tog nema za financiranje duga veledrogerija koji postoji od svibnja ne drži vodu.  Vlada mora kao i svaki drugi dužnik izvršiti svoju obavezu prema veledrogerijama, a na koncu konca svi zaposlenici su plaćali doprinos za zdravstveno pa nas zanima gdje je taj novac? Smatramo da nije korektno da se izlika za ne plaćanje nalazi u sredstvima koja su išla za mjere za očuvanje radnih mjesta i sa novcem koji mi plaćamo svi, radili mi u privatnom ili javnom sektoru. Svi koji radimo plaćamo doprinose za zdravstveno osiguranje, gdje je taj novac?˝, pita se Bujas.



 

Komentari