Bujas: U autobusima gužve, a da se ovakva situacija dogodi u ugostiteljskom objektu automatski bi ga zatvorili. Koja su pravila ponašanja?

Ilustracija Foto: Cropix

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas prozvao je na društvenim mrežama Krunoslava Capaka zbog popuštanja mjera te je priložio sliku za koju tvrdi da prikazuje nepridržavanje uputa socijalnog distanciranja u autobusu. Takvu situaciju je usporedio s ugostiteljskim objektima za koje kaže da bi dobili novčanu kaznu istog trena. Objavu prenosimo u cijelosti:

Facebook

“Poštovani g. Capak!

Da li je ovo možda taj propisani razmak od 2 m. u zatvorenom prostoru (1 m na otvorenom prostoru) o kojem vi pričate?

Ovo je snimljeno danas u Zagrebu, javni prijevoz – autobus.



Da se ovakva slika napravi u ugostiteljskom objektu (što se siguran sam neće dogoditi), znate kakve su kazne? Automatski zatvaranje objekta + 30 000 kn kazna + još te možda pošalju i u zatvor kao vlasnika!

Gospodine Capak sto se do vraga događa?

Da li ste vi u Stožeru CZ uopće koordinirani sa Vladom i institucijama?

Koja su “pravila ponašanja” i to jasna i nedvosmislena, onakva kakva moraju biti, onakva koja ne dozvoljavaju inspektorima sutra “harač” koji se nažalost najavljuje od strane mnogih naših članova? Ljudi se boje, boje za sebe, za svoj posao, za svoje obitelji!

Čuvajte se, čuvajte svoje zdravlje, svi vi u ovoj grupi i sire, držite fižički razmak”, napisao je Hrvoje Bujas na Facebooku.

Podsjetimo, iz ZET-a su nam odgovorili kako se autobusi 3 puta dnevno dezinficiraju i provjetravaju nakon svake vožnje.

ZET tvrdi da se autobusi dezinficiraju tri puta dnevno, redovito čiste i prozračuju prije i nakon svake vožnje

Komentari